Gå til hovedindhold

Klimavenlig asfalt giver trafikanterne en bedre køretur

Regeringen afsætter midler til klimavenlige vejbelægninger, der reducerer trafikstøjen og giver trafikanterne en mere behagelig køreoplevelse. Samtidig vil trafikanternes udgifter til brændstof blive reduceret.

Indhold

    Parterne bag PSO-aftalen, der består af regeringen (VLAK), S, DF, R og SF, er i dag blevet enige om at udmønte 0,6 mio. kr. i 2017 og 3,1 mio. kr. i 2018 fra den grønne klimapulje til et projekt, hvor Vejdirektoratet lægger en ny klimavenlig vejbelægning på en demonstrationsstrækning.

    Den nye type asfalt vil give trafikanterne en mere lydløs og jævn oplevelse. Og så vil trafikanterne tilsammen spare omkring 1,3 mio. liter brændstof om året. 

    - Jeg glæder mig over det hver gang, vi tager ny teknik i brug for at gøre trafikanternes køreoplevelse bedre. Med den nye type asfalt vil Vejdirektoratet kunne demonstrere, hvordan vi alle sammen kan få en mere behagelig køreoplevelse, når vi bevæger os rundt på de danske veje. Samtidig vil vi kunne spare på udgifterne til brændstof. Og det er rigtig godt for miljøet, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen. 

    Klimavenlig asfalt er ca. 5 pct. dyrere end traditionel asfalt, og den nye type asfalt udlægges i 2018 på 50 km af statsvejsnettet.