Gå til hovedindhold

I dag tages første spadestik til den nye Storstrømsbro

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og borgmestrene fra Vordingborg og Guldborgsund markerer i dag igangsættelsen af byggeriet af den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster.

Indhold

  Om fire år kører de første biler over den nye Storstrømsbro. I dag markerer ministeren påbegyndelsen af byggeriet af Danmarks tredjestørste bro.

  - Jeg ser frem til, at vi i dag skal tage første spadestik til Storstrømsbroen. Det er et kæmpe projekt, der vil trække hele det østlige Danmark tættere sammen og skabe bedre og hurtigere forbindelse til Tyskland, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

  Vejdirektoratet er bygherre på den nye bro, som forbinder Vordingborg og Orehoved på Falster via Masnedø. Det indledende arbejde med at etablere elementfabrikken og entreprenørernes arbejdsområde på Masnedø begyndte i september, og byggeriet af selve elementfabrikken og kajanlægget til udskibning af broens elementer begynder senere på året.

  - Den nye Storstrømsbro kommer til at høre til i den danske superliga af broer, og produktionen af alle broens dele sker på Masnedø. De næste otte år bliver der stor aktivitet på byggeriet, som vi forventer vil udvikle og skabe 2-300 arbejdspladser i lokalområdet, siger ministeren. 

  Det forventes, at det første broelement til broen er klar til at sejle ud fra fabrikken i foråret 2019.

  Fakta:

  • Den nye Storstrømsbro bliver 4 kilometer lang og over 100 meter høj. 
  • Broen bliver Danmarks tredjestørste efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.
  • Broen bygges med to jernbanespor til højhastighedstog og en tosporet vej i fuld bredde med en hastighedsgrænse på 80 km/t. Derudover får broen gang- og cykelsti.
  • Broen forventes at være klar til biltrafik i 2022 og til tog i 2023.