Gå til hovedindhold

Minister og overborgmester: København skal ikke kun være for de rige og de heldige

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og Københavns overborgmester Frank Jensen (S) bekræftede på en konference i dag, at der er et stort behov for flere boliger i hovedstadsområdet. En bedre balance mellem udbud og efterspørgsel skal forhindre, at det københavnske boligmarked kun er for de få og for de heldige. Og så skal prisudviklingen ikke fortsætte med at stikke af fra resten af landet.

Indhold

    Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har netop afholdt en konference med politiske og faglige debatter om hovedstadsområdets boligmarked. Her deltog forskere, private developere, bygherrer, arkitekter, boligøkonomer, politikere, journalister, embedsmænd og flere andre med interesse for emnet.

    Udgangspunktet for dagens konference var en analyse fra Copenhagen Economics og Kuben Management, som peger på, at der er behov for 73.000 nye boliger i hovedstadsområdet inden 2025, 44.000 flere boliger i årene 2025-35 og yderligere 43.000 boliger inden 2045, hvis prisudviklingen skal holdes på samme niveau som i resten af landet. 

    - Et for dyrt, lille og lukket boligmarked i og omkring København vil ikke bare hæmme væksten i hovedstaden, men i hele landet. Den aktuelle udfordring med for få og for dyre boliger skal især løses ved, at kommunens lokalplaner giver mulighed for, at der kan bygges langt flere boliger i et bredt og relevant udvalg. Til ældre og unge, til højt- og lavtlønnede, til børnefamilier og enlige og så videre, siger Ole Birk Olesen.

    Overborgmester Frank Jensen er enig i at der er behov for mange tusinde nye boliger årligt i København, hvis der fortsat skal være adgang til det københavnske boligmarked for mennesker uden den helt store tegnebog. 

    - Jeg er glad for, at ministeren oprigtig interesserer sig i udviklingen i hovedstadsområdet og er helt enig i præmissen om, at der skal bygges rigtig mange boliger i København, hvis vi skal sikre, at der er plads i byen til de mange mennesker, der gerne vil bo og arbejde i København.  Mit mål er, at hver fjerde af de mange tusinde nye boliger skal være almene – og altså give retfærdig adgang for almindelige indkomster.