Gå til hovedindhold
Nyhed

Parkering skal tillades på kantlinjer

Det skal være tilladt at parkere på kantlinjer, så længe bilens dæk ikke rækker ud over den ydre kantlinje i en parkeringsbane. Det mener transport-, bygnings- og boligministeren samt transportordførerne fra DF, V, LA og K, som derfor vil ændre de gældende regler.

12. jan. 2018

Indhold

    Som reglerne er i dag, må man ikke holde på den ubrudte kantlinje, som anvendes til at adskille parkeringspladser fra vejbaner, cykelstier osv. Også selvom parkeringsbanen ikke er bred nok til den pågældende bil. Dette har givet anledning til kritik fra eksempelvis FDM.

    Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har i mellemtiden drøftet sagen med transportordførere fra DF, V, LA og K. De er blevet enige om, at det skal være tilladt at parkere på kantlinjen, så længe bilens dæk ikke overskrider den ydre kantlinje.

    - Der findes i dag parkeringspladser, hvor kantlinjerne er så brede, at kun meget smalle biler kan parkere helt inden for linjerne, selvom der faktisk ville være plads, hvis kantlinjerne var smallere. Det er ikke rimeligt at lave parkeringspladser på en måde, hvor man reelt ikke har mulighed for at holde lovligt. Derfor skal vi ændre forbuddet imod at holde på kantlinjen, så længe man ikke overskrider den, siger transport-, bygnings- og boligminister om baggrunden for den ændrede regel.

    Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har derfor bedt Vejdirektoratet om at forberede den nødvendige ændring i vejafmærkningsbekendtgørelsen, så nye regler kan træde i kraft hurtigst muligt i 2018.