Gå til hovedindhold

Udvalgte lande- og motorveje gøres nu klar til højere hastigheder

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen overværer netop nu Vejdirektoratets første fræsearbejde med at gøre Sunds Omfartsvej klar til 90 km/t.

Indhold

  Regeringen og Dansk Folkeparti afsatte med Finansloven 2018 midler til - på en trafiksikkerhedsmæssigt forsvarlig måde - at hæve hastighedsgrænsen til 90 km/t på udvalgte landeveje og fra 110 km/t til 120 km/t på udvalgte motorveje.

  Vejdirektoratet går nu i gang med de trafiksikkerhedsforbedrende tiltag, så hastighedsgrænsen bliver hævet på 150 kilometer landeveje og på 31 kilometer motorveje rundt omkring i landet. 

  Ministeren og transportordføreren besigtiger i dag Sunds Omfartsvej, hvor Vejdirektoratet netop har påbegyndt arbejdet med at etablere rumleriller mv. 

  Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen udtaler:

  - Vi øger mobiliteten, hvor det er forsvarligt, så folk kan komme hurtigere frem. Det er både til glæde for den enkelte billist og for samfundet, når vi bruger mindre tid på at transportere os. Derfor gør vi nu en række udvalgte veje klar til en højere hastighedsgrænse ved at indføre en række trafiksikkerhedsforbedrende tiltag.

  Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen udtaler:

  - Vi skal have fart med fornuft, og det får vi, når vi kan hæve hastighedsgrænserne på en forsvarlig måde. Jeg tror på, at en differentieret fart med fornuft er med til at forbedre trafiksikkerheden, fordi hastighedsgrænserne er indrettet efter forholdene på vejene. Derfor bakker jeg varmt op om, at vi hæver hastighedsgrænsen på udvalgte landeveje og motorveje.

  Kontakt til transport-, bygnings- og boligministeren:
  Pressechef Mia Josiassen, tlf. 72267075, mail: mij@trm.dk 

  Kristian Pihl Lorentzen (V) kan kontaktes på:
  Tlf.: 27 52 28 18, mail: Kristian.Lorentzen@ft.dk