Gå til hovedindhold

Boligminister besøger et bæredygtigt fællesskab i Slagelse

I Slagelse Kommune indvier man i dag 126 nye almene rækkehuse, hvor beboerne i fællesskab selv får mulighed for at forme omgivelserne.

Indhold

  Man kan få et smugkig ind i en af fremtidens almene boligformer, når boligminister Kaare Dybvad Bek i dag gæster Slagelse til den officielle indvielse af 126 rækkehusboliger i Slagelses nye byudviklingsområde, Tidselbjerget.

  Det er Slagelse Boligselskab, der i samarbejde med Slagelse Kommune står bag udviklingen af det visionære boligprojekt, Engdraget, hvor nøgleord som fællesskab og bæredygtighed kommer til at sætte rammen om hverdagen for de kommende beboere.

  I Engdraget vil alle beboere – fra den dag de flytter ind – blive tilknyttet et team, der får til opgave at stå for en række af de aktiviteter, som normalt hører under viceværter og andre instanser. De 126 nye boliger henvender sig derfor især til unge, aktive singler, engagerede familier og aktive seniorer, som ønsker at indgå i et dagligt fællesskab med andre – og som i fællesskab ønsker at sætte præg på deres boligområde.

  - Jeg glæder mig over, at man i Slagelse nu kan åbne dørene for en almen boligform, der sætter fællesskab og bæredygtighed i højsædet, og jeg er overbevist om, at det for beboerne vil skabe et tæt og langsigtet ejerskab til deres nye boligområde, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

  Fra Slagelse Boligselskabs side kalder man det nye initiativ i Engdraget for ’Et bæredygtigt fællesskab’ – i social, økonomisk og miljømæssig henseende.

  I social henseende, fordi man som beboer skal gøre sig nogle tanker om, hvordan man selv kan bidrage aktivt til fællesskabet, før man skriver sig op til en bolig. Økonomisk, fordi man ved at uddelegere en del af den daglige drift til beboerne, kan holde huslejen nede. Og miljømæssigt, fordi der i forbindelse med både byggeri og drift er taget en lang række grønne initiativer.