Gå til hovedindhold

Ekspertgruppe skal se på moderniseringer af udlejningsejendomme

Regeringen, S, DF, SF, RV og EL har aftalt at nedsætte en hurtigt arbejdende ekspertgruppe, som skal se på opkøb og moderniseringer af boligudlejningsejendomme. Formålet er at tilvejebringe et grundlag for drøftelser af, om der er behov for ændringer af § 5 stk. 2 i boligreguleringsloven.

Indhold

    Der har i de seneste måneder været historier i medierne om opkøb af boligudlejningsejendomme med henblik på gennemgribende forbedringer, som blandt andet kan betyde, at huslejen for nye lejere bliver væsentlig højere. 

    Aftalepartierne bag lejeloven er enige om se på omfanget og konsekvenserne af opkøb af den ældre private boligmasse med henblik på modernisering.

    - Vi skal aldrig lovgive i blinde. Og det gælder også, når det handler om forslag, som vil kunne ramme ikke kun store investorer, men også andelsbolighavere og kommende pensionister. Vi er på tværs af partierne ikke enige om, hvorvidt og hvad vi skal gøre i denne sag, men vi er enige om, at vi skal have fakta på bordet, så konsekvenser og mulige løsninger bliver klare for alle, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, der ser frem til ekspertgruppens afrapportering. 

    Ekspertgruppen vil påbegynde arbejdet i april 2019 og forventes at afslutte sit arbejde til oktober 2019.