Gå til hovedindhold

Husk at ombytte dit britiske kørekort til et dansk

Når Storbritannien forlader EU, skal du som herboende borger have et dansk EU-kørekort for at køre i Danmark. Det er allerede nu muligt at ombytte dit britiske kørekort til et dansk EU-kørekort, og hvis du ombytter det, før Storbritannien træder ud af EU, vil ombytningen foregå efter de smidigere EU-regler.

Indhold

    Storbritannien træder efter planen ud af EU senest den 31. oktober 2019. Når det sker, vil det ikke længere være muligt for herboende borgere at køre i Danmark på et kørekort udstedt af Storbritannien.

    Der er behov for, at du ombytter dit britisk udstedte kørekort til et dansk udstedt EU-kørekort. Det kan du gøre allerede nu. Det giver samtidig den fordel, at ombytning af kørekort mellem to EU-lande er smidigere, end hvis kørekortet først ombyttes efter, at Storbritannien er trådt ud af EU.

    - Vi har forsøgt at gøre det så smidigt som muligt for herboende borgere at ombytte deres britiske kørekort til et dansk kørekort - også efter Storbritannien er trådt ud af EU. Til trods for det kan det dog være en fordel her og nu at ombytte kørekortet, hvor det foregår efter de smidigere EU-regler, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

    For at få ombyttet dit kørekort kan du gå ind på borger.dk eller tage kontakt til din kommune.