Gå til hovedindhold

Kommission skal styrke trafiksikkerheden

Regeringen ønsker at styrke indsatsen for færdselssikkerhed i Danmark i samarbejde med Folketingets partier. Derfor udpeger transportministeren Radikale Venstres transportordfører som formand og Venstres transportordfører som næstformand for Færdselssikkerhedskommissionen.

Indhold

  Regeringen har nedsat en ny Færdselssikkerhedskommission, som skal beskæftige sig med tiltag og initiativer, der kan fremme og styrke indsatsen for trafiksikkerhed i Danmark. Det er et område, der i høj grad optager transportminister Benny Engelbrecht, som vil vende den udvikling, vi indtil videre har set i år. For i årets første ti måneder er der registreret 159 døde mod 134 døde på samme tid sidste år.

  - Vi skal alle kunne færdes trygt og sikkert på vores veje. Derfor er det også sørgeligt, at antallet af trafikdræbte stiger, og at 95 procent af trafikulykkerne sker på grund af menneskelig adfærd. Det er simpelthen et tegn på, at vi ikke passer godt nok på os selv og hinanden i trafikken, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

  - Jeg har en ambition om at styrke samarbejdet med Folketingets partier og aktørerne inden for færdselssikkerhed. Det tror jeg er helt afgørende, hvis vi for alvor skal lykkes med at nedbringe antallet af trafikdræbte. Derfor er jeg glad for, at Færdselssikkerhedskommissionen nu igen er funktionsdygtig med en formand og næstformand.

  Transportordfører for Radikale Venstre Andreas Steenberg og transportordfører for Venstre Kristian Pihl Lorentzen er begge politikere, som kender transportområdet - og ikke mindst færdselssikkerhedsområdet - rigtig godt.

  - Vi ved, at fart, alkohol og uopmærksomhed er de store grunde til alvorlige ulykker. For et par dage siden kunne DR fortælle, at flere unge vælger at køre spritkørsel. Det viser, at vi hele tiden skal arbejde for trafiksikkerheden, og jeg ser frem til at bidrage, udtaler Andreas Steenberg.

  Venstres transportordfører ser også frem til det videre arbejde.

  - Antallet af trafikdræbte er fortsat alt for højt. Årsagen til mange alvorlige ulykker er hensynsløs og egoistisk adfærd. Der er hårdt brug for en generel styrkelse af trafikmoralen, og jeg ser frem til at yde mit bidrag til løsning af denne vigtige opgave, siger Kristian Pihl Lorentzen.

  Det første møde i den nye Færdselssikkerhedskommission er planlagt til at finde sted den 7. februar 2020.