Gå til hovedindhold

Lovforslag skal fremme blandet byggeri

Folketinget førstebehandler i dag et lovforslag, der skal gøre det lettere for de almene boligorganisationer at bygge nye boliger. Lovforslaget er en central del af boligminister Kaare Dybvad Beks ambition om at bygge flere boliger og dermed sikre mere blandede boligområder.

Indhold

    Regeringens lovkatalog for indeværende folketingssamling indeholder et lovforslag om såkaldt nøglefærdigt byggeri. Forslaget betyder, at boligorganisationer vil kunne bestille et alment byggeri som en del af et større projekt hos en privat bygherre og først overtage driften, når boligerne står færdige. Det gør byggeprocessen lettere for de almene boligselskaber, og muligheden har derfor også længe været efterspurgt af både boligselskaber og byggebranchen.

    - Som boligminister er jeg optaget af, at vi får bygget flere almene boliger. De almene boliger er et vigtigt redskab til at sikre blandede byer, hvor sosu-assistentens datter og direktørens søn bor side om side. Derfor skal vi fjerne de barrierer, som står i vejen for, at der kan bygges flere almene boliger. Og det gør vi med det her lovforslag.

    - Jeg ved, at den tidligere regering var positivt indstillet over at fjerne unødvendige krav og barrierer, og jeg håber derfor, at vi sammen kan stemme lovforslaget i gennem og komme boligselskaber og branchen i møde, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

    Det er forventningen, at lovforslaget træder i kraft den 1. januar 2020.

    Kontakt boligministerens pressechef, Poul Aarøe Pedersen, for yderligere oplysninger på mobil: 29329847