Gå til hovedindhold

Nu bliver det igen muligt at krydse Storebæltsbroen i løbesko

Transportminister Benny Engelbrecht ønsker at genindføre muligheden for at afvikle motionsarrangementer over Storebælt. Det bliver markeret i Korsør i dag, hvor ministeren selv tager en løbetur med udsigt til Storebæltsbroen.

Indhold

  De blankpolerede sorte sko bliver senere i dag skiftet ud med en lidt blødere sål, når transportminister Benny Engelbrecht snører løbeskoene i Korsør. Det sker for at markere, at det nu igen bliver muligt at afholde motionsløb og cykelløb over Storebæltsbroen.

  Ministeren får følgeskab af viceborgmester i Slagelse Kommune, Villum Christensen, og Kenneth Muhs, der er borgmester i Nyborg Kommune, på sin løbetur ved Storebæltsbroen.

  - Danmark er et smukt land, og ligesom mange andre nyder jeg at se og opleve vores landsdele fra forskellige vinkler. I den forbindelse mener jeg, at vores store vej- og broforbindelser skaber gode muligheder for at forene motion og bevægelighed med netop en unik oplevelse af vores land, og det skal vi udnytte. Det er dog vigtigt, at det sker på en måde, så det er til så lille en gene for trafikken som muligt, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

  Siden Storebæltsbroen blev indviet i 1998, har det blandt andet været muligt at afholde broløb over bæltet, men den mulighed blev afskaffet i 2017. Nu genindfører transportministeren igen muligheden for at løbe eller cykle over Danmarks største bælt.

  - Storebæltsbroen er en vital, tværgående forbindelse i og for Danmark, hvis storhed de fleste kun oplever gennem en bil- eller togrude. Og det er en skam. Derfor ser jeg frem til, at alle danskere igen får unik mulighed for - på to ben og ikke kun på fire hjul - at stifte bekendtskab med den store ingeniørkunst, Storebæltsbroen er, forklarer han.

  Det er endnu ikke besluttet, hvorvidt der bliver endnu et motionsløb over Storebæltsbroen, men i 2021 vil 2. etape af Tour de France Grand Depart passere forbindelsen.