Transportminister sætter fokus på nordjysk Plusbus

Transportminister Benny Engelbrecht er på besøg i det nordjyske, hvor han klokken 14.00 i dag bliver fragtet i en minibus sammen med Aalborg Kommunes borgmester for at besigtige den rute, hvor en såkaldt Plusbus i fremtiden skal fragte passagerer gennem Aalborg fra vest til øst for at skabe sammenhæng mellem de enkelte bydele.

Busser i Aalborg
Foto: Ulrik Jantzen

01. november 2019

En ny højklasset og miljørigtig busforbindelse vil fra 2023 tage imod passagerer i Aalborg. En såkaldt Plusbus.

Det specielle ved denne Plusbus-løsning er, at bussen på en del af ruten vil have sin egen busbane, der vil være hurtig ind- og udstigning uden trin, ligesom den vil blive prioriteret i vejkryds. Derudover vil den køre på en jævn overflade uden huller og bump, hvilket skal give passagererne en god rejseoplevelse, og så vil der være tale om komfortable og støjsvage køretøjer med plads til rigtig mange passagerer.

- Med plusbussen sikrer vi et attraktivt og grønt transporttilbud til passagererne, som ikke alene vil forkorte rejsetiden, men som også vil give en bedre rejseoplevelse. Ruten vil være med til at løse nogle af de trafikale udfordringer, der eksisterer i Aalborg og forhåbentlig tiltrække flere passagerer til den kollektive transport, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

- Derfor ser jeg meget frem til, at jeg i dag får mulighed for at se dele af ruten, når jeg sammen med borgmesteren stiger ombord i en minibus, der skal fragte os gennem den vestlige del af terrænet.

Fakta

  • Plusbus-projektet i Aalborg er en Bus Rapid Transit (BRT) løsning. Plusbussen vil køre på en 12 km strækning fra Væddeløbsbanen i den vestlige del af Aalborg gennem Midtbyen til Nyt Aalborg Universitetshospital i den østlige del af Aalborg.
  • Projektets samlede anlægsomkostninger er på 510 mio. kr., og staten bidrager med 250 mio. kr. Partierne bag aftalen om bedre og billigere kollektiv trafik (S, SF, RV, Ø og DF) besluttede i februar 2017 at afsætte midlerne til projektet.