Gå til hovedindhold

Midlertidigt stop for alkohol i busser

Som en del af indsatsen for at stoppe den stigende smittespredning med Covid-19 sætter regeringen nu en midlertidig stopper for al indtagelse af alkohol i busser.

Et skilt med transport- og boligministeriets logo sidder i en mur af granit.

Indhold

    Kombinationen af en kørende bus, mange mennesker på begrænset plads og indtagelse af alkohol giver risiko for smittespredning. Derfor indfører regeringen nu et midlertidigt forbud mod indtagelse af alkohol i busser, der kører med tilladelse efter buskørselsloven.

    - Vi har desværre set en del eksempler på, at der bliver holdt for vilde fester i busser. Der er ikke ret meget plads i en bus, der er ofte mange mennesker, og når man samtidig har drukket ved vi, at opmærksomheden på at overholde de gode anbefalinger for at undgå smittespredning falder. Derfor siger vi nu, at alkohol ikke må indtages i busser, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Forbuddet gælder fra lørdag den 19. september 2020 og foreløbig indtil den 4. oktober 2020. Det er de ansvarlige for buskørslen, der skal håndhæve forbuddet på samme måde, som de i dag skal håndhæve kravet om mundbind.