Ministerbesøg på togværksted og socialøkonomisk café

Transportministeren besøger fredag den 24. januar Hobro Station for at sætte fokus på den socioøkonomiske café i Hobro, som hjælper udsatte borgere med at få et bedre fodfæste på arbejdsmarkedet. Senere på dagen træder han ind i DSB’s maskinrum under sit besøg hos landets største togværksted i Aarhus, hvor IC3- og IC4-tog bliver repareret.

Håndværkere på DSB's værksted i Aarhus
Foto: DSB/Søren Rønholt

24. januar 2020

Siden januar 2018 har Fonden Hedehuset drevet Café Banen i den fredede stationsbygning på Hobro Station. Caféen er en del af DSB’s indsats for, at tomme smukke og bevaringsværdige stationsbygninger kan blive brugt til at skabe nye sammenhænge og fortællinger i lokalsamfundet, så de igen kan blive attraktive for både byer og borgere.

Som socialøkonomisk virksomhed ansætter caféen borgere, som af forskellige årsager ikke kan gennemføre en uddannelse eller passe et almindeligt arbejde. Medarbejderne er derfor alle mennesker, som gennem træning og oplæring bliver hjulpet til at få et stærkere fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Café Banen er et fantastisk eksempel på, hvordan DSB i samarbejde med kommuner og lokale kræfter kan hjælpe med at skabe nyt liv på stationerne landet over. Det er et initiativ, som er til stor glæde for byens borgere, og som kan udbredes til andre stationer i landet. Derfor ser jeg frem til at opleve den gode indsats, som caféen bidrager med til lokalsamfundet i Hobro, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Senere på dagen besøger ministeren DSB’s værksted i Aarhus, hvor IC3- og IC4-tog bliver vedligeholdt og gjort klar til skinnerne. Her vil han sammen med Flemming Jensen, adm. direktør i DSB, blive vist rundt af værkstedschef Per Hedemann Mikkelsen.

- Jeg ser frem til bogstaveligt talt at træde helt ind i et af maskinrummene hos DSB og få et rigtig godt indblik i det store arbejde, der bliver lagt i at holde togene køreklar. Jeg sætter stor pris på det arbejde, der hver dag bliver udført for at sikre, at togene er serviceret og køreklar til gavn for de mange passagerer, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Program:

13.30-14.30: Besøg hos Café Banen på Hobro Station
15.30-16.30: Rundvisning på DSB’s værksted i Sonnesgade, Aarhus