Overrækkelsen af Årets Cykelinitiativ bliver udskudt til efteråret

Vejdirektoratet har på grund af den nuværende udvikling omkring COVID-19 besluttet at aflyse den nationale cykelkonference, hvor transportminister Benny Engelbrecht skulle overrække den nye cykelpris ”Årets Cykelinitiativ”. I stedet forventes overrækkelsen af prisen for Årets Cykelinitiativ at ske på DI’s arrangement ”Transportens Dag” i september 2020.

Cyklister ved Sølvtorvet i København
Foto: René Strandbygaard

26. marts 2020

Mange større arrangementer er i disse dage aflyst som følge af restriktioner, der skal reducere smitterisikoen af COVID-19. Af samme grund har Vejdirektoratet nu også valgt at aflyse den nationale cykelkonference, som skulle have været afholdt den 11.-12. maj 2020. Og det betyder, at overrækkelsen af prisen for Årets Cykelinitiativ bliver udskudt.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi må aflyse den nationale cykelkonference, men det er ikke desto mindre nødvendigt som konsekvens af den meget alvorlige situation, vi befinder os i, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Prisen vil i stedet blive overrakt på Transportens Dag, som bliver afholdt af Dansk Industri den 22. september 2020. Fristen for at indsende nomineringer på Transport- og Boligministeriets hjemmeside vil derfor også blive udsat til den 17. august 2020.

Årets Cykelinitiativ er et nyt koncept udviklet af Transport- og Boligministeriet, Dansk Industri og Cyklistforbund