Gå til hovedindhold

Trafikvirksomheder tilpasser køre- og sejlplaner

Arriva, DSB, Metroselskabet og Bornholmslinjen (Molslinjen) vil inden for kort tid justere deres køre- og sejlplaner. Tiltaget, der betyder, at antallet af afgange reduceres, skal sikre en mere stabil drift og vil både gælde i fjern- og regionaltogtrafikken, i metroen, på S-togsnettet og på færgeafgangene til og fra Bornholm. Baggrunden for de færre afgange er, at der er markant færre rejsende i den kollektive trafik samt et stigende antal sygemeldinger fra lokoførere, togførere m.fl., der har ført til akutte aflysninger.

Indhold

  Efter myndighedernes opfordringer til de rejsende og til udbyderne af kollektiv trafik i forhold til at sprede de rejsende over døgnet og sikre god afstand mellem hinanden, har trafikvirksomhederne kørt med flere afgange og ekstra lange tog mv.

  Rigtig mange af de rejsende har lyttet til opfordringerne og undgået at bruge den kollektive trafik. Samtidig har den gradvise nedlukning af offentlige arbejdspladser, skoler, institutioner mv. givet et ekstra nyk nedad i antallet af passagerer.

  Den aktuelle situation har for eksempel ændret antallet af rejsende til og fra Bornholm, hvor Bornholmslinjen indtil videre har sejlet planmæssigt, markant. Tilsvarende oplever både DSB og metroen et passagerfald på i omegnen af 80-90 procent af normalen. Samtidig er DSB ramt af en del akutte aflysninger grundet sygemeldinger fra lokoførere, togførere m.fl. Det skaber usikkerhed for de rejsende, der fortsat er afhængige af den kollektive trafik, og kan føre til trængsel på perronerne.

  - Ved at reducere antallet af afgange kan vi sikre en stabil drift og en robusthed i køreplanerne, så de rejsende, der er tilbage, fortsat har mulighed for at komme til og fra arbejde og kan regne med, at togene kører. Det gælder blandt andet det kritiske personale i sundheds- og ældresektoren, der er afhængige af den kollektive trafik for at komme til og fra arbejde, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

  - Trafikselskaberne har oplyst, at en nedjustering i antallet af afgange ikke forventes at give pladsproblemer. Derfor synes jeg, det er sund fornuft, at trafikselskaberne tager bestik af den aktuelle situation og tilpasser deres køre- og sejlplaner.

  Både Arriva, DSB og Metroselskabet følger udviklingen i antallet af rejsende tæt og vil sørge for at indsætte ekstra kapacitet, hvis der mod forventning skulle opstå høj belægning i togene.

  Passagererne opfordres til at følge med på Rejseplanen.dk. Og eventuelle spørgsmål til de ændrede køre- og sejlplaner skal rettes til henholdsvis:

  Arrivas pressetelefon tlf. 7199 5750
  DSB Kommunikation på tlf. 2468 0000
  Metroselskabets pressetelefon på 7242 4901
  Molslinjens PR- og Kommunikationschef Jesper Maack på tlf. 2019 6215.