Gå til hovedindhold

Cyklerne indtager Storebæltsbroen

Lørdag får motionscyklisterne mulighed for at krydse Storebæltsbroen og få en smag af, hvad der venter rytterne i Tour de France til sommer.

Indhold

    Skal man krydse Storebælt fra Fyn til Sjælland på lørdag bliver det med nedsat hastighed. Fra klokken 13.30 omlægges trafikken, og kl 15 er der cyklister i det ene spor samt nødsporet, når motionscykelløbet Aarhus – København løber af staben.

    - Jeg er stor tilhænger af, at vi stiller vores flotte broer og veje til rådighed for anderledes oplevelser, når det er muligt. Det skal naturligvis ikke ske hver og hver anden dag, men når man vurderer, det er muligt at afvikle trafik og arrangementer samtidig. I sommeren 2022 er det Tour de France, der kommer til at skabe en unik begivenhed på Storebælt, og på lørdag er det motionscyklisterne, der får mulighed for at opleve turen over Storbælt på cykel. Det kræver lidt ekstra tålmodighed for de bilister, der skal over, men jeg er sikker på, at de også vil nyde synet, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Der er tre ruter i løbet, som alle går over Storebælt. Den længste fra Aarhus til København er på 376 kilometer, og den korteste er fra Odense til Korsør på 57 kilometer, så der er noget for de fleste. Omkring 3500 cykler forventes at krydse broen. Den lange rute krydser også den gamle Lillebæltsbro.