Gå til hovedindhold

En femtedel af bilisterne holder sig fortsat hjemme

Et år efter første nedlukning af landet står vi midt i en gradvis genåbning af samfundet. Trafiktallene viser, at der er væsentlig flere på vejene og i den kollektive trafik i forhold til marts 2020, men flere tager bilen, når de skal frem, og mange holder sig fortsat hjemme.

Indhold

  I marts 2020 blev mere end halvdelen af personbilerne hjemme i indkørslen, efter landet blev lukket ned. Der var ca. 56 procent færre personbiler på vejene umiddelbart efter første nedlukning sammenlignet med et tilsvarende uge i 2019.

  I uge 11 i 2021 var der ca. 19 procent færre personbilister på vejene i forhold til en normal uge i marts 2019.

  - Det seneste år er vi heldigvis blevet meget klogere på, hvordan vi skal håndtere coronapandemien. Vi ser alle frem til en yderligere genåbning, og at vi kan tage et skridt mod en mere almindelig hverdag. Det vil naturligt også betyde flere biler på vejene og et større pres på den kollektive trafik. Men coronaen er her stadig, og derfor vil jeg igen opfordre til, at alle husker at holde god afstand, og hvis det er muligt, så rejs uden for myldretiden og tag cyklen eller gå på de kortere ture, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  I uge 11 i marts 2021 var aktiviteten med Rejsekort ca. 50 procent under niveauet for en tilsvarende uge i 2019. Sidste år lige efter første nedlukning lå rejsekortaktivteten ca. 84 procent under niveauet for en tilsvarende uge året før.

  Der er desuden fortsat meget færre togrejsende over Storebælt. Ca. 60 procent færre tog toget på tværs af bæltet i uge 11 i forhold til en tilsvarende uge i 2019. I marts 2020 var der ca. 80 procent færre togrejsende over bæltet i forhold til en tilsvarende periode i 2019.

  Fakta

  Trafiktallene sammenlignes nu ikke længere kun med 2020, da det nu er mere end et år siden, første nedlukning i marts 2020 trådte i kraft. For at få et retvisende billede af, om der er færre rejser, sammenlignes der nu også med en lignede periode i 2019.