Gå til hovedindhold

Flyvestop fra De Forenede Arabiske Emirater forlænges

Transportminister forlænger det midlertidige stop for alle flyvninger fra Dubai frem til ikrafttrædelse af testkrav ved indrejse i Danmark.

Indhold

    Der har siden 22. januar være forbud mod flyvninger med passagerer fra De Forenede Arabiske Emirater.

    I løbet af de kommende dage forventes det, at der vil blive stillet krav til test og isolation ved indrejse til Danmark. Det vil skabe en ekstra stærk sikkerhedsbarriere mod introduktion af ny smitte fra udlandet. Ud fra et forsigtighedsprincip har transportminister Benny Engelbrecht derfor valgt at forlænge forbuddet frem til udmøntningen af de nye regler om test og isolation ved rejse er plads, dog maksimalt en uge frem.

    - Vi kan konstatere, at Dubai selv oplever en stigende smitte og nu lukker ned for en del af nattelivet. Derfor mener jeg ikke, at vi kan tage nogen chancer og åbne op for fly fra Dubai, før vi med den nye lov kan kræve en test og selvisolation, når man kommer til Danmark, transportminister Benny Engelbrecht.

    Flyveforbuddet blev indført fra den 22. januar og bliver nu som udgangspunkt forlænget til at udmøntningen af de nye regler om test og isolation ved indrejse er på plads. Forbuddet gælder alle fly fra De Forende Arabiske Emirater herunder fly i transit.