Gå til hovedindhold

Sikre veje

Transport- og Boligministeriet og Vejdirektoratet arbejder for at indrette vejene, så trafikanterne har et godt overblik over trafikken.

Indhold

  For eksempel kan en tilbagetrukken stopstreg for højresvingende køretøjer eller en separat lysregulering for henholdsvis cyklister og biler være med til at mindske antallet af højresvingsulykker.

  Vi skal kunne færdes sikkert i trafikken

  Bilister udgør hovedparten af de dræbte og tilskadekomne i trafikken, men også fodgængere, cyklister, motorcyklister og knallertkørere er udsatte trafikanter.

  Uanset om man skal gennem et trafikeret kryds til fods, finde det rigtige spor på motorvejen eller cykle en tur ud i det blå, så handler trafiksikkerhed om at gøre det enkelt og overskueligt for trafikanterne at færdes sikkert i trafikken.

  Veje, lyskryds og jernbaneovergange skal indrettes, så trafikanterne let kan træffe trafiksikre valg, og sikkerhedsudstyr som alarmer, seler og hjelme skal hjælpe til med at mindske skader, når uheldet er ude.

  Informationstavler og rumleriller

  På motorvejene kan elektroniske tavler med information om nedsat hastighed skabe mindre kødannelse, og på almindelige veje kan rumleriller advare bilisten om, at bilen bevæger sig over i de modkørendes vognbane eller væk fra kørebanen.

  Enkle tiltag gør vejen sikker

  Nogle gange er det enkle tiltag, som vi tager for givet i vejbilledet, der netop er med til at gøre trafikken mere sikker.

  Kig på billedet her og find ud af, hvordan Transport- og Boligministeriet og Vejdirektoratet gør trafikken mere sikker for dig.