Uskøn klagesang fra KL

06. februar 2009

Af transportminister Lars Barfoed (K)

Regeringen har netop indgået et bredt forlig i Folketinget med alle partier undtagen Enhedslisten om fremtidens transportpolitik og dertil hørende investeringer på ikke mindre end 94 milliarder kroner.

Vi har lyttet til ønsker fra blandt andre kommunalpolitikere over hele landet og kommet i mål med mange af dem heriblandt 1,3 milliard kroner til investeringer i busområdet, selv om det er en kommunal opgave at sikre borgerne en ordentlig busbetjening. 

Knap er blækket tørt på den historiske aftale, før klagesangen fra enkelte kommunalpolitikere begynder igen. Endnu engang er det viceborgmester Jens Stenbæk (V) i Holbæk Kommune som råber op i et debatindlæg i Sjællandske. Han har tidligere været talsmand for Kommunernes Landsforening (KL) i forbindelse med, at kommuner og regioner ikke kunne finde ud af det med busserne. Nu er det så investeringer i de kommunale veje, som han mener staten skal stå for. 

Jeg tager mig ærligt talt til hovedet over den udmelding. Sig mig, er Jens Stenbæk overhovedet klar over, at han er folkevalgt kommunalpolitiker, og dermed har ansvaret for en lang række kommunale opgaver, som vi alle sammen betaler kommunalskat til. Jeg håber virkelig ikke, at Jens Stenbæks synspunkt er dækkende for holdningen i KL, for så står det godt nok slemt til med det kommunale selvstyre, hvis opgaven med at lægge asfalt på vejene i parcelhuskvartererne eller etablering af en rundkørsel foran brugsen er for stor en opgave for kommunerne.

Kommunerne burde glæde sig over de kommende investeringer i den trafikale infrastruktur - det kommer jo i høj grad dem til gode - og løfte deres del af ansvaret med at få tilpasset den kommunale infrastruktur, så vi får fuldt udbytte af de mange infrastrukturinvesteringer. Det håber jeg også Jens Stenbæk vil være med til på en konstruktiv måde.