" /> Posten skal trimmes

Posten skal trimmes

Mit indlæg "Red Postmand Per" i JP 17/ 1 om postens store udfordringer har vakt debat og medført flere indlæg. Mit ærinde var at gøre opmærksom på den alvorlige situation, som postmarkedet befinder sig i, fordi andre kommunikationsformer fortrænger brugen af brevpost.

23. januar 2010

Af transportminister Lars Barfoed (K)

Det er et tabt marked, som formentlig aldrig vender tilbage, og derfor må vi fordomsfrit se på, om postberedskabet og kravene til postservice passer sammen med kundernes behov.
Jeg anerkender fuldt ud postarbejdernes indsats, selv om postarbejder Kim Christensen i JP 21/ 1 forsøger at mane det billede frem, at jeg nedgør landpostbudenes arbejde.
Det gør jeg ikke. Tværtimod.

Mit budskab er netop det modsatte: Hvis vi ikke gør noget nu, er fremtiden for postudbringningen usikker. Derfor var min opfordring til at lægge postromantikken på hylden og se virkeligheden i øjnene en tilkendegivelse af, at jeg ønsker at finde løsninger, som sikrer en konkurrencedygtig fremtid for Post Danmark og dermed også postarbejdernes muligheder.
Vi kan ikke sætte den teknologiske udvikling i stå. Nye kommunikationsformer har overtaget en stor del af brevmarkedet, og den udvikling vil fortsætte.

Man kan ikke bare sige, at alt skal være som før, medmindre man samtidig vil lade borgerne betale for det nuværende serviceniveau via højere skatter.

Derfor er vi nødt til at tage fat på debatten om postens fremtid og tilpasse systemet til de faldende brevmængder.
Jeg vil i hvert fald ikke være med til at lade skatteborgerne betale højere skatter for en service, som de har fravalgt.