Regeringsskifte bliver dyrt på Fyn

20. maj 2010

Af Hans Christian Schmidt  Friggsvang 3, Vojens - transportminister ( V)

Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti lover i deres nyeste skatteplan, at alle bilister på " statsveje og trafikerede kommuneveje" skal betale 35 øre pr. kørte kilomenter, hvis de overtager regeringsmagten.

Det betyder en ekstra udgift på ca. 9000 kroner om året, hvis du bor i Odense og arbejder i Fredericia, eller ca. 7000 kroner, hvis du bor i Svendborg og arbejder Odense ( ca. 44 km hver vej og 230 arbejdsdage om året).

Hvis nogen skulle være i tvivl, så er statsveje og trafikerede kommuneveje tilsammen et fintmasket net af veje. Der er med andre ord tale om en skatteskrue, som er både dyr og uforståelig.

Det er derfor varm luft, hvis partierne hævder, at de mange penge opkræves for at få danskerne til at skifte over til kollektiv trafik.

Og afgiften rammer også dem, som pendler på strækninger uden reelle alternative pendlertilbud. Svaret er nok, at man mere har skævet til de rare 4.800.000.000 kroner, som partierne forventer at inddrive på dette skævvridende initiativ.

For mig er dette forslag en god indikator på, hvor ivrig S og SF er for at finde nye skatteskruer at skrue på.
Alene dette valgløfte kan betyde en forskel for mange familiers privatøkonomi.

Alle bør regne på, om de overhovedet har råd til et regeringsskifte, for vi har Helle Thorning-Schmidts ord for, at skatteplanen bliver gennemført uden ændringer, " hverken mere eller mindre".