Debat: Vi rydder op efter Venstre

Af Henrik Dam Kristensen, Transportminister (S)

20. december 2012

Det er vigtigt, at vi har DSB.

Vi skal sikre, at de mange mennesker som hver dag har behov for at køre med offentlig transport til og fra arbejde, kommer frem på en god og en tryg måde. Det er ret vigtigt for, at det danske samfund kan fungere.

DSB er allerede i gang med en stor og omfattende spareplan, som både direktionen og medarbejderne arbejder hårdt og koncentreret med. De er allerede kommet et godt stykke af vejen, og det er vigtigt, at staten er med til at hjælpe DSB på vej til at nå målet, så selskabet kan blive mere effektivt og fornuftigt kørende.

Martin Geertsen har en helt forkert udlægning af sagen. Det vi gør, det er at hjælpe DSB med at komme på fode igen.

Hvis Venstre under sin vagt ikke havde ladet det her komme så langt ud, så havde vi ikke stået i den her situation. Det vi gør nu, det er i realiteten at rydde op. Under den sidste regering steg DSBs gæld fra cirka 6 milliarder kroner til 18 milliarder kroner, så det er derfor, at DSB i dag er i en vanskelig situation.

Det er et ideologisk korstog, som Geertsen er på. Det har jeg som politiker overhovedet ikke nogen problemer med, men jeg synes bare, at han skal være ærlig om, at han vil privatisere DSB.

Han og Venstre modsætter sig nu, at DSB får mulighed for at komme på fode ved ikke at være med til at give statsgaranti. Da Venstre havde ansvaret for DSB, skabte de en stor regning, som de nu løber fra.