En god togplan for Randers

Af Henrik Dam Kristensen, transportminister, Socialdemokraterne og Torben Hansen medlem af Folketinget, Socialdemokraterne Gl. Hobrovej 177, Randers NV

07. marts 2013

TRAFIK: Regeringen har reserveret 27,5 milliarder kroner fra en nyoprettet oliefond -Togfonden DK - til et historisk løft af den danske jernbane. Med fonden vil regeringen bringe rejsetiden i tog mellem København og Odense, Odense og Aarhus samt Aarhus og Aalborg ned på én time pr. strækning.

Men det er ikke kun et forlig, der gavner de store byer. For Randers er der også store fordele ved den nye plan. Rejsetiderne mellem Randers og København vil blive mærkbart forbedret. Det tager i dag tre timer og 34 minutter. Når vi har elektrificering og udbygning af de nye baner i Østjylland og på Vestfyn samt den nye jernbanebro over Vejle Fjord på plads, vil turen mellem Randers og København kun tage 2 timer og 26 minutter. Det er en tidsbesparelse på over en time.

Der er nogle, der har villet finde hår i suppen og sat spørgsmålstegn ved, om de nye tog vil standse i Randers. Det gør de selvfølgelig. Og det er vigtigt at få understeget. Med Togfonden DK får vi markante forbedringer, som virkelig vil kunne mærkes af passagererne i togene.

Men ud over de markante fald i rejsetiderne, så kan passagererne også se frem til en mere miljøvenlig og stabil togdrift med færre forsinkelser. For vi vil samtidig elektrificere alle hovedstrækninger i Danmark så hurtigt, det er praktisk mulig.

Vi er meget tilfredse med, at den kollektive trafik bliver langt bedre rustet til fremtidens krav, og at den vil løfte en langt større del af danskernes transportbehov.