Hurtigere tog til gavn for Randers

Af Charlotte Broman Mølbæk formand og spidskandidat for SF i Randers Bakkestjernedalen 2, Randers NØ og Pia Olsen Dyhr transportminister, SF

22. oktober 2013

TRAFIK: Regeringen har netop indledt forhandlinger om en ny togplan for Danmark, der bygger på en togfond med 28,5 milliarder kroner.

Det kommer til at betyde hurtigere og bedre tog og vil blive den største forbedring for de danske togpassagerer siden åbningen af Storebæltsbroen i 1997.

Vi vil opnå markant hurtigere rejsetider, som vil rykke Danmark tættere sammen. Effekterne vil sprede sig som ringe i vandet til hele landet. Det vil samtidig skabe tusindvis af arbejdspladser, når nye skinner skal lægges, signaler udskiftes og anlæg bygges. Og når vi får eltog i stedet for dieseltog, vil stort set hele DSB's udledning af CO2 forsvinde.

For Randers Kommune vil det betyde, at rejsetiden mellem Randers og København kommer ned under to en halv time, hvilket vil gøre det mere attraktivt at bo, studere, arbejde og starte virksomhed i Randers.

Ved at udvikle den kollektive trafik i Randers Kommune, forbedres adgangen fra landdistrikterne til det nye hurtige tognet. Det skal ikke bare være rejsetiden mellem Randers og København, der mindskes.

Det skal også være hurtigere at komme fra Mellerup til København.