Togplanen også god for yderkanterne

Af Carsten Hansen minister for by, bolig og landdistrikter ( S) og Pia Olsen Dyhr transportminister ( SF)

01. oktober 2013

Timedrift: Regeringens togplan er godt nyt for Fyn, der i endnu højere grad bliver et naturligt centrum i Danmark.

For med timeplanen for togdriften bliver det endnu mere attraktivt at bo i Odense, hvorfra der i fremtiden kun vil være en times togtur til Aarhus, København og Esbjerg. Og det er godt nyt for både odenseanere og de mange, der vil besøge Odense for at nyde godt af byens mange kulturelle tilbud.

Men det er ikke kun borgere i Odense og de andre store byer, der får glæde af timeplanen. Det er får befolkningen på resten af Fyn og på øerne i det sydfynske øhav også. De rykker nemlig også med et slag ind i mere behagelig pendlerafstand til vækstcentrene. For ikke nok med, at rejsetiden på hovedstrækningerne mellem de store byer bliver kortere -hvis man f. eks. skal fra Svendborg til København, bliver rejsetiden i fremtiden skåret ned med knap en halv time.

Togfonden DK og timemodellen giver helt nye muligheder for mennesker, der gerne vi have en billig bolig med natur og højt til himlen, men samtidig tjener deres penge i byen. Dermed åbner det også store muligheder for de byer, der kæmper mod fraflytning. Med togplanen binder vi Danmark sammen, og især de yderste egne af landet vil opleve at komme tættere på væksten.

I det hele taget bliver det svært at finde en togrejse i Danmark på meget mere end fire timer.

I regeringen tror vi på et Danmark, hvor ingen dele af landet bliver koblet af udviklingen, og med togplanen sætte vi handling bag ordene.