Hårdt arbejde giver velfortjente arbejdspladser

Af Magnus Heunicke (S) transportminister Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K.

01. april 2014

Nogle telefonopkald er sjovere end andre. Tirsdag 25. marts havde jeg fornøjelsen af at ringe til Lolland Kommunes socialdemokratiske borgmester, Holger Schou Rasmussen. Jeg havde en glædelig nyhed til ham: Der er arbejdspladser på vej til Lolland-Falster.

En enig forligskreds bag aftalen om en ny Storstrømsbro har bakket op om, at Nakskov Havn skal være stedet, hvor dele til den nye Storstrømsbro skal bygges.

Og det er fuld fortjent.

Vejdirektoratet har anslået, at projektet kan skabe 200-400 arbejdspladser alene på Nakskov Havn, hvis entreprenøren skal bruge en havn. Men bliver det ikke aktuelt, bliver arbejdspladserne alligevel i nærområdet. Nemlig ved broens ender.

Det er rigtig glædeligt, og hele Lolland-Falster har fortjent hver eneste nye arbejdsplads. Lokalt er der blevet knoklet med optimisme, begejstring og ildhu, og det har i sidste ende givet resultater.

Samlet set vil anlægsarbejdet med en ny Storstrømsbro skabe en beskæftigelse på cirka 2.200 mandår. En stor del af beskæftigelsen vil foregå i lokalområdet ved brostedet.

Jeg kender selv Nakskov Havn, og jeg er ikke i tvivl om, at hele Danmark kan lære af den iver og entusiasme, som jeg er stødt på. Det kræver initiativ og hårdt arbejde at skabe nye arbejdspladser lokalt såvel som nationalt. Jeg vil derfor gerne ønske hele Lolland-Falster stort tillykke -I har fortjent hver eneste nye arbejdsplads, der nu er på vej.