Tak til Stén Knuth

08. oktober 2014

Af Magnus Heunicke MF, (S) transportminister

Svar 1
Tak til Slagelses borgmester Stén Knuth (V), der her i Sjællandske skriver om de store perspektiver, en udbygning af rute 22 giver.

Infrastrukturforbedringer er med til at skabe vækst og arbejdspladser, og derfor har jeg både som transportordfører og nu som transportminister arbejdet hårdt for at skabe tiltrængte lokale forbedringer.

Mens jeg var transportordfører, tog jeg initiativ til at skabe komitéen for den sjællandske tværforbindelse til fremme af en sjællandsk motorvej fra Kalundborg til Rønnede. Komitéen er repræsenteret af en bred gruppe politikere og erhvervsfolk, fordi vi netop er stærkest, når vi samarbejder om at finde løsninger.

Som transportminister havde jeg så for et par uger siden fornøjelsen af at invitere forretningsudvalget i komitéen til statusmøde i Transportministeriet. Og jeg kan med glæde konstatere, at det vigtige arbejde med at forbedre infrastrukturen på Sydsjælland fortsætter ufortrødent.

Lokalt har man naturligvis fået fornyet energi og lyst til mere efter det seneste trafikforlig, hvor jeg sammen med forligspartierne afsatte 350 mio. kr. til opgraderingen af rute 54 mellem Næstved og Rønnede. Det er en strækning, som jeg sammen med lokale ildsjæle har kæmpet for i mange år, og som er et vigtigt led i at forbedre infrastrukturen på Sjælland til gavn for borgerne og erhvervslivet. Og det hårde arbejde, som er blevet gjort igennem mange år, var stærkt medvirkende til at overbevise forligskredsen om at prioritere netop dette projekt.

Samarbejde skaber resultater, og jeg ser frem mod det videre arbejde, som venter for den tværpolitiske komité.