Statslige arbejdspladser til Ringsted Kommune

05. oktober 2015

Af Hans Christian Schmidt (V) Transport-og bygningsminister.

RINGSTED: Vi gik til valg på at skabe en mere ligelig fordeling af arbejdspladser.

Det har vi i regeringen nu præsenteret vores løsning på, og jeg synes, at der på Transport-og Bygningsministeriets område er fundet en god balance.

Fremover får I her på Midt-og Vestsjælland glæde af 270 medarbejdere fra Banedanmark, som arbejder med styring og udførelse af vedligehold af jernbaneinfrastrukturen.

Foruden 11 medarbejdere fra Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane, som undersøger havarier, ulykker og hændelser inden for luftfart og jernbane. Det er jeg rigtig glad for. Og jeg håber, at I vil tage godt i mod disse dygtige mennesker.

Jeg er rigtig glad for den løsning, vi har præsenteret.

En stor del af min valgkamp blev brugt på at kæmpe for netop udflytning af statslige arbejdspladser.

Og alle steder, hvor jeg var, samlede jeg underskrifter ind for det.

Og jeg kan sige, at interessen var overvældende. På tværs af partiskel.

Underskriftsindsamlingen for udflytning af statslige arbejdspladser, som jeg satte i gang sammen med Troels Lund Poulsen, Søren Gade og Lars Christian Lilleholt, fik en del bevågenhed - særligt lokalt.

Vi var ikke i tvivl om, at det her er vigtigt for mange danskere. Derfor er det en stor glæde, at vi så hurtigt leverer det, vi har lovet.

Jeg er sikker på, at vi er ved at skabe et nyt Danmarkskort, hvor fordelingen afstatslige arbejdspladser bliver mere ligelig og rimelig - og hvor staten er med til at gøre sit til at skabe job og bosættelse, også i mindre befolkede egne af vores land.

Jeg har selv siddet for bordenden i Udvalget for Landdistrikter og Øer og været med til at se på, hvordan man kan lave ud-flytninger på måder, der er gode for medarbejderne.
Vi har mange erfaringer, og dem skal vi selvfølgelig trække med ind.

Tak til alle jer, der har været med til at kæmpe for at få denne dagsorden på den politiske prioriteringsliste.

Vi har nu taget et vigtigt skridt i kampen for vækst og udvikling i hele landet.

Og så håber jeg, at I vil hjælpe de medarbejdere, der nu kommer til at få deres dagligdag i Ringsted, godt i gang. Jeg håber, at I vil møde dem med åbne arme så de også kan opleve, hvordan liv og udvikling også hører til udenfor landets allerstørste byer.