Konsekvenserne af SR-regeringens fejlslagne politik

12. februar 2016

af Hans Christian Schmidt (V) Transport-og bygningsminister

TRANSPORT: Stærke vejforbindelser skaber vækst, udvikling og job. Det synspunkt gør Andreas Steenberg (R) sig til talsmand for her i Dagbladet Ringkøbing-Skjern, og det er glædelig læsning.

Det er nemlig klassisk Venstre-politik og har været det i årevis.

Mens Andreas Steenberg og De Radikale sad i regering, blev vi i Venstre ved med at gentage, hvor vigtigt et stærkt vejnet er for Danmark. Vi blev ved med at fortælle, at produktionsdanmark -og eksempelvis virksomhederne her i Midt-og Vestjylland -har afgørende betydning for, hvordan samfundet udvikler sig. Desværre var den tidligere regering ikke lydhør over for sund logik.

I stedet for at huske på vigtigheden af et stærkt vejnet fokuserede de primært på at pumpe milliarderne ud i den kollektive trafik.

Det ser vi konsekvenserne af i dag.

Overalt i landet hungrer lokale efter vigtige vejprojekter, der kan sikre vækst og udvikling.

Projekterne er for længst undersøgt, og mange af dem har stor gevinst for samfundet, men pengene er væk.

Samtidig er vi i regeringen overladt en alvorlig investeringsudfordring med en økonomi, som er kørt ud til grænserne, og vigtige projekter, som er blevet overset.

Det er en frustrerende situation for såvel virksomhedsejerne, de lokale ildsjæle og den almindelige borger. Især når vi ved, hvordan infrastruktur kan være med til at sikre den nødvendige vækst og udvikling i hele landet.

Men nu og her er vi til nødt til at se fremad og forholde os til realiteterne.

Derfor kommer vi i foråret med et udspil til at håndtere investeringsudfordringen, hvor projekter i det midt-og vestjyske indgår sammen med en lang række andre projekter i hele landet.

Vi tager ansvar i en svær situation, hvor konsekvenserne af SR-regeringens fejlslagne politik desværre bliver tydeligere og tydeligere.