Udflytning af arbejdspladser: Regeringen viser vejen i Ribe

07. februar 2016

VÆKST

af Hans Christian Schmidt transport-og bygningsminister, MF (V), Friggsvang 3, Vojens, skriver:

For fire måneder siden stod Lars Løkke Rasmussen i Statsministeriet og præsenterede den største og mest ambitiøse plan nogen sinde for udflytning af statslige arbejdspladser.

I mandags havde statsministeren og jeg så fornøjelsen af at åbne den nye Færdselsstyrelse i Ribe. De første af 3.900 arbejdspladser, der flytter fra København ud i alle dele af landet.

Det er vigtigt, at vi skridt for skridt bevæger os mod et Danmark i bedre balance med en mere rimelig geografisk fordeling af statslige arbejdspladser - og med Færdselsstyrelsen i Ribe skal 70 medarbejdere fremover arbejde med færdselslovgivningen fra Nordens ældste by. Det har jeg store forventninger til.

Da jeg sammen med statsministeren var rundt på kontorene i Færdselsstyrelsen og hilse på de nye medarbejdere, fortalte to jurister, at de var flyttet hele vejen fra København til Ribe af én simpel årsag: Jobbet lød spændende.

Nok havde de begge et andet job, og den ene en kæreste i København, men de havde alligevel valgt at flytte til Ribe og få nye udfordringer.

Åbningen af Færdselsstyrelsen i Ribe er på mange måder et glimrende eksempel på de pointer, jeg og mange andre har fremført i årevis i kampen for udflytning af statslige arbejdspladser. Selvfølgelig strækker mulighederne i Danmark sig længere end Københavns gader. Selvfølgelig er det attraktivt at arbejde i Ribe, og selvfølgelig kan vi lykkes med at skabe stærke institutioner med engagerede medarbejdere rundt om i hele landet. Det håber jeg, at Færdselsstyrelsen kan fortsætte med at tjene som eksempel på.

Der venter et vigtigt arbejde for at fastholde succesen. Ikke kun for de nye medarbejdere i Færdselsstyrelsen, men for alle jer i Ribe og omegn. Jeg ved, at I vil tage godt imod de nye medarbejdere.

Jeg ved, at I vil inddrage dem i lokalsamfundet og sørge for at de føler sig godt tilrette i deres nye tilværelse.

Imens fortsætter regeringen arbejdet med at flytte arbejdsplader ud i hele landet for at sikre vækst og udvikling. Det er der brug for i Ribe såvel som andre byer i hele Danmark.

Det er vigtigt, at vi skridt for skridt bevæger os mod et Danmark i bedre balance.