Højere hastighedsgrænser

Lolland-Falsters Folketidende

13. december 2017

Af Ole Birk Olsen (LA), transport-, bygnings- og boligminister, Kristian Pihl Lorentzen (V), transportordfører, Rasmus Jarlov (K), transportordfører, Villum Christensen (LA), transportordfører, Kim christiansen (DF), transportordfører 

Hastighedsgrænserne skal give mening for den enkelte bilist. For hastighedsgrænser, der virker logiske, og som er forsvarlige for trafiksikkerheden, er nemmere for bilisterne at overholde end hastighedsgrænser, der virker ulogiske.

Derfor har regeringen nu sammen med Dansk Folkeparti indgået en finanslovsaftale for 2018, hvor der blandt andet bliver sat 94 millioner kroner af til at gøre en række strækninger over hele landet klar til højere hastighedsgrænser.

På Sjælland bliver det fremover muligt at køre 130 km/ t på Holbækmotorvejen syd om Holbæk, på E47 fra Guldborgsundtunnellen til Sakskøbing og på E47/ E55 Sydmotorvejen fra Farøbroen til Guldborgsundtunnellen.

Samtidig sættes hastighedsgrænsen op fra 80 til 90 km/ t på Rute 22 Slagelse Omfartsvej, Rute E55 Nykøbing Falster Omfartsvej samt Rute 6/ 53 mellem Hillerød og Frederikssund ved Slangerup. Opgraderingerne på strækningerne forventes at finde sted i perioden fra 2018-2021.

Det betyder, at sjællænderne kan komme hurtigere til og fra arbejde, og dermed får mere tid til familien og fritidsliv, og sikrer samtidig bedre vilkår for erhvervslivet, som nu kan komme hurtigere frem med sine varer.

Vi forbedrer vejene, så de er indrettet trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt til de højere hastigheder. For det skal være sikkert at færdes på de danske lande-og motorveje -også når det nu bliver muligt at komme lidt hurtigere frem.