Jeg kæmper imod ulovlig transport

Ekstra Bladet

04. december 2019

Af Benny Engelbrecht Transportminister (S).

Chauffør Gunnar Kvisgaard Knudsen beder mig her i avisen om at forholde mig til ulovlige cabotagekørsler, som han mener bliver brugt mod det danske velfærdssystem.

Og jeg er helt enig.

Ulovlig cabotage er social dumping, og det skal vi bekæmpe. Derfor arbejder jeg også på højtryk for, at vi i EU strammer cabotage-reglerne, og det ser ud til at lykkes. Jeg både håber og tror på en aftale om Vejpakken (måske inden nytår), der indeholder mange gode elementer, som understøtter regeringens kamp mod social dumping.

Vi arbejder blandt andet for at stramme reglerne om postkasseselskaber.

For det er fuldstændig uacceptabelt, at danske vognmænd via datterselskaber/postkasseselskaber i udlandet omgår reglerne og undergraver den danske transportbranche og den danske velfærdsmodel.

Et frit og fair indre marked i EU skal foregå på vilkår, som ikke undergraver nationale løn-og arbejdsvilkår eller svækker de nationale velfærdsmodeller.

Fri bevægelighed skal være fair bevægelighed.

Når en udenlandsk chauffør kører cabotage i Danmark, er chaufføren i direkte konkurrence med danske chauffører, og derfor går det ikke, at chaufføren aflønnes til under det halve af en dansk chauffør.

Derfor vil vi i regeringen foreslå en ny lovgivning, der gør det til et krav, at chauffører, der kører cabotage i Danmark, skal aflønnes på dansk niveau.

Det er kun rimeligt.