Vi vil aflive myterne om elbiler

Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Nordvest Nyt, Lolland Falster Folketidende, Herning Folkeblad, Dagbladet, Sjællandske og Frederiksborg Amts Avis

28. november 2019

Af Transportminister Benny Engelbrecht (S),klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), branchechef i Dansk Elbil Alliance Lærke Flader og administrerende direktør i FDM Thomas Møller Thomsen

LÆSERBREV: Du går måske med tanker om at købe en elbil.

Men tvivlen nager dig, for du ved ikke, hvad du skal tænke og tro om de nye elektriske køretøjer. Der er nemlig desværre mange myter om elbiler i den offentlige debat, men langt de fleste af dem har ikke hold i virkeligheden.

Blandt misforståelserne er opfattelsen af, at elbilen er upraktisk, når familien skal på tur.

At det er bøvlet, når den skal lades op hele tiden - og hvor gør man egentlig det i det vestjyske? Det kan også være, du allerede har en elbil, men skal kæmpe med venner og families påstande om, at den både er dyr, besværlig og upålidelig.

Det er i de her år, vi for alvor skal sætte turbo på den grønne omstilling, hvis vi og de næste generationer skal have en bæredygtig verden at leve i.

Derfor er det rigtig ærgerligt, at de mange fordomme og misforståelser er så udbredte.

Det forhindrer desværre, at vi for alvor får sat gang i den nødvendige omstilling af privatbilismen.

Derfor har vi i et gensidigt samarbejde igangsat en kampagne, der én gang for alle skal afkræfte de mange myter, der hersker herhjemme om elbiler.

Sandheden er, at det er muligt at få dem ladet op rigtig mange steder rundt om i hele landet. At rækkevidden passer til langt de flestes kørselsbehov. Også når kursen er sat mod familietræf i den anden ende af landet.

Det er vigtigt, vi ved, hvad elbilen er for en størrelse, inden vi skifter den gamle benzin-eller dieseldrevne ud.

Vi skal have fakta på plads, så vi kan træffe oplyste valg. Det er trods alt en stor beslutning at skifte bil - særligt fra brændstof til el. Vi skal ikke være bange for at tale åbent om elbiler og andre nye grønne teknologier.

Derfor håber vi, at så mange som muligt vil tage godt imod den nye oplysningskampagne for elbiler, som Klima-, Energi-og Forsyningsministeriet, Transport-og Boligministeriet, Dansk Elbil Alliance og FDM har igangsat.

De mange nyttige informationer, tips og tricks, som kampagnen giver os alle, vil ikke alene give det nødvendige og retvisende beslutningsgrundlag.

Den vil samtidig gøre dig i stand til at punktere naboen og kollegaens fordomme, når du næste gang triller en elbil i garagen eller hen foran en ladestander.