Pris skal få flere til at vælge jernhesten

Dagbladet, Frederiksborg Amts Avis, Lolland-Falster Folketidende, Nordvestnyt, Sjællandske, Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Nordjyske Stiftstidende

07. marts 2020

Af Benny Engelbrecht transportminister (S), Michael Svane, branchedirektør, DI og Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet

CYKEL: Kender du en, som har gjort en særlig indsats for at få flere til at stige på cyklen? Det kan være, at din chef har fået dig og dine kollegaer til at cykle på arbejde, eller måske har en ildsjæl i dit lokalområde haft succes med at inspirere skolebørn eller ældre til at cykle mere i hverdagen.

Initiativerne er heldigvis mange derude. Men vi har brug for at høre om så mange som muligt. Derfor håber vi, at I sidder klar ved tasterne.

For inden længe er der på Transport-og Boligministeriets hjemmeside www.trm.dk åbent for nomineringer til Årets Cykelinitiativ 2020. Prisen er ny, og vi har sammen taget initiativ til den for at anerkende en person, der har gjort en helt særlig indsats til gavn for landets mange cyklister.

Forhåbentligt kan prisen også inspirere andre til at sætte gang i nye initiativer, der kan være med til at styrke cyklismen i Danmark.

Det er nemlig vigtigt, at flere af os lader bilen stå og i stedet stiger op på jernhesten.

Ikke alene er det sundere for os alle hver især at tage cyklen og få godt gang i pedalerne, men det er også bedre for vores klima og miljø.

Landets virksomheder har brug for sunde og glade medarbejdere, som kan komme til og fra arbejde.

Når flere tager cyklen frem for bilen til arbejde, giver det bedre plads på vejene til den trafik, som ikke kan komme frem på andre måder. Derfor er det til gavn for det danske erhvervsliv, når vi styrker hverdagscyklismen og den samlede mobilitet.

Kort sagt er der mange gode grunde til at få flere til at vælge cyklen. Og derfor ser vi meget frem til at skulle udvælge vinderen af Årets Cykelinitiativ, inden prisen bliver overrakt på en national cykelkonference i Skanderborg senere på året. Med prisen kan vi nemlig give et velfortjent skulderklap til de gode tiltag, som allerede finder sted i dag, og forhåbentligt kan vi også give et skud inspiration til, hvordan vi fremover kan få flere til at stige på cyklen.