Tak, fordi du tager færgen

Sjællandske, Dagbladet, Nordvestnyt og Frederiksborg Amts Avis

27. juli 2020

Af Benny Engelbrecht Transportminister(S)

Juli har været præget af både sol og blæst -og for manges vedkommende også sand og vand. Den seneste opgørelse fra Trafik-, Bygge-og Boligstyrelsen viser nemlig, at cirka 492.000 gående og cyklende passagerer har sejlet gratis med vores færger, som en del af regeringens sommerpakke. Det er overvældende mange mennesker, som har valgt at bruge sommerferien på at udforske vores mange smukke og spændende øer; for eksempel rundt om Sjælland. Jeg kan forestille mig, at særligt Samsø og Bornholm har budt mange nye og velkendte ansigter velkommen de seneste uger.

Det er utrolig positivt at opleve, at så mange har taget imod tilbuddet. Vores erhvervs- og kulturliv på både fastland og øer har brug for en hjælpende hånd efter det forår, vi har været igennem. Det har vores færgeselskaber også. Selskabet får derfor dækket den manglende billetindtægt som en del af sommerpakken.

Uanset hvor mange de måtte få med ombord i løbet af måneden. I får forhåbentlig også en dejlig ferie fyldt med nye oplevelser fra velkendte eller ukendte egne af Danmark.

Ekstra arbejdsindsats

Når det er sagt, så ved jeg også, det har krævet en ekstra arbejdsindsats fra færgeselskaberne og alt personale ombord. I har en særdeles travl sommer i år. Foruden de gældende sikkerhedskrav og sundhedsmyndighedernes anbefalinger skal der også tages højde for de mange (nye) turister. Det kræver ekstra tålmodighed hos alle parter -også hos de fastboende, som flere steder oplever, at de ikke har den samme fleksibilitet, når de rejser, som de plejer. Det imponerende passagertal vidner om, at det er meget populært at holde ferie på vores øer i år, og derfor kan jeg fortsat kun opfordre alle til at booke billet på forhånd eller tage kontakt til det pågældende færgeselskab, hvis I føler, I går på grund i sejlplaner og ventelister.

Jeg håber, at alle der kan og vil får mulighed for at sejle med vores færger denne sommer -og når så mange oven i købet går fra borde og vælger at cykle videre ud på ø-eventyr, så kan I trygt regne med, der befinder sig en glad transportminister et sted derude i sommerlandet.