Tillykke med jeres nye station, Jerne

Jydske Vestkysten

21. december 2020

Af transportminister Benny Engelbrecht (S)

Læserbrev: Den nye station i Jerne bliver en lokalstation på Esbjerg Nærbane, som kører mellem Varde, Esbjerg og Ribe. Stationen får besøg af de regionale tog i området, cirka to gange i timen hver retning.

På den måde bidrager Jerne ikke kun til at styrke togtrafikken i Esbjerg-området, men bidrager også til stærkere kollektiv trafik i hele den vestjyske region, særligt til glæde og gavn for de mange pendlere i hele oplandet.

Jerne er også en bydel med mange tilflyttere og er i rivende udvikling. Her er der selvfølgelig behov for kollektiv trafik og for et knudepunkt, som særligt en togstation kan give.

Som socialdemokratisk transportminister glæder jeg mig oprigtigt over hver eneste indvielse, fordi de bekræfter, at vi har brug for en stærk og attraktivt togtrafik i Danmark - både nu, næste år og i særdeleshed i fremtiden, hvis vi skal gøre vores liv og land endnu mere klimavenligt og CO2-neutralt.

Jerne Station giver selvsagt et løft til infrastrukturen i Esbjerg, men er også et bidrag til den grønne omstilling lokalt, regionalt og nationalt - og det er derfor afgørende, at vi også i områder som Jerne gør det muligt og let at smække bildøren i og sætte sig over i toget, vel at mærke når Covid-19 igen tillader det, så vi kan få et endnu mere klimavenligt land og samfund at leve, bo og rejse i.

Jeg vil derfor ønske både jer og os alle sammen tillykke med den nye station. Det er en fremtidssikring for Jerne, for Esbjerg og for Vestjylland; og det er i sandhed værd at fejre.