Aalborg skal have sin forbindelse

Nordjyske Stiftstidende

10. april 2021

Af Benny Engelbrecht, transportminister (S), Ulla Astman, regionrådsformand (S) i Region Nordjylland, Thomas Kastrup-Larsen, borgmester (S) i Aalborg Kommune, Arne Boelt, borgmester (S) i Hjørring, Birgit Stenbak Hansen, borgmester (S) i Frederikshavn Kommune og Ulla Vestergaard, borgmester (S) i Thisted Kommune.

LIMFJORD: Vores landsmænd vil måske rynke panden, når de hører vores fælles ønske om en tredje Limfjordsforbindelse.

Er to ikke nok? Svaret er sandt og simpelt: Nej.

Der er behov for en tredje forbindelse, og derfor vil vi i Socialdemokratiet - på tværs af regering, region og kommuner - prioritere den, når vi taler om fremtidens infrastruktur. Hvorfor? For det første vil de fleste aalborgensere kende til bilkøerne.

De lange, træge rækker af biler som dag ud og dag ind spærrer for tilgangen til Aalborg.

Trængslen er massiv og et problem for rigtig mange mennesker i og uden for byen.

Forældre mister tid med deres børn, når de holder i kø. Arbejdspladsen mister arbejdstid, når medarbejderne holder i tomgang på vejene - og vareleverancerne bliver unødigt forsinkede.

En tredje forbindelse vil lette trafikken og gøre hverdagen nemmere for mange.

For det andet kan bedre plads på vejene også føre til en bedre trafiksikkerhed for de mange trafikanter.

Mindre trængsel skaber bedre overblik og mere overskud bag rattet til gavn for os alle sammen - og færre biler betyder unægtelig også mindre støj.

VVM-undersøgelsen af en tredje Limfjordsforbindelse blev offentliggjort for et par måneder siden, og den viste, at linjeføringen over Egholm vil resultere i mindre nabostøj, hvilket kun er positivt.

For det tredje vil denne treenighed af forbindelser skabe endnu bedre betingelser for vækst, udvikling og handel. Ikke bare i Aalborg og omegn, men for hele Nordjylland, når det bliver muligt at etablere nye boligområder og erhvervsmuligheder, som kan tiltrække flere indbyggere, arbejdspladser, turister og investorer.

En tredje Limfjordsforbindelse vil være en gevinst for Aalborg, for Nordjylland, ja for hele Danmark.

Derfor håber vi, at de øvrige partier i Folketinget også vil prioritere forbindelsen i de forhandlinger om fremtidens infrastruktur, som begynder nu med vores udspil.