Infrastruktur. Endelig flere skinner til Sønderjylland

Jydske Vestkysten

30. juni 2021

Af Benny Engelbrecht (S), transportminister

Jeg er utrolig glad for, at jeg langt om længe med sikkerhed kan sige, at der kommer et dobbeltspor mellem Tinglev og Padborg. At vi vil undersøge muligheden for at sikre en bedre betjening med tog over den dansk-tyske grænse, og at vi også vil udarbejde en strategisk analyse af en ny vej-og jernbaneforbindelse over Lillebælt.

At vi vil anlægge en rundkørsel ved Vojens og sikre udvidelser mellem Esbjerg og Tønder samt Korskro. Vi må heller ikke glemme en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Den skal vi undersøge mulighederne for at an lægge. Det står sort på hvidt i den aftale om fremtidens infrastruktur, regeringen nu har indgået med alle Folketingets partier.

Det er jeg stolt af at være medunderskriver på. For et stærkere Sønderjylland er nemlig et stærkere Danmark. Et stort tak skal derfor lyde til alle partier for også at prioritere sønderjyderne i så stor og omfangsrig en plan, som infrastrukturaftalen er. At alle Folketingets partier er med i aftalen betyder også, at projekterne bliver gennemført, selvom jeg en dag ikke er minister længere.

Det er et faktum, og jeg glæder mig til at nyde resultaterne af mange års lokalt arbejde, der endelig kan bære frugt.