Nu skal Sjælland bindes bedre sammen

Nordvestnyt

15. april 2021

Af Benny Engelbrecht (S), transportminister, Kaare Dybvad Bek (S), indenrigs- og boligminister, og Magnus Heunicke (S), sundhedsminister

TRAFIK: Tre projekter vil gavne den lokale og regionale udvikling og gøre samfundet rigere.

Når talen falder på den sjællandske infrastruktur, er det let at ridse fløjene op. Der er de af jer, som ønsker en motorvej mellem Næstved og Rønnede -og så er der de af jer, der gerne vil have en tredje etape af Kalundborgmotorvejen.

Vi oplever det ikke som en skyttegravskrig, men vores indtryk er, at holdningerne er meget udtalte, og at der mange steder lokalt er et behov for, man tilkendegiver, hvad man ønsker mest -fordi det ikke er muligt at placere en stemme på hvert projekt.

Vi vil dog i Socialdemokratiet prioritere ikke alene de to projekter, men også en sjællandsk ringforbindelse, når vi taler om at investere i Sjællands infrastruktur. Vi ved, I ønsker alle tre projekter -og vi mener, at der er behov for dem alle tre.

Bedre veje og betingelser
Bedre vejforhold vil skabe bedre betingelser for handel, vækst og erhvervsliv.

Det vil kunne tiltrække nye indbyggere og fastholde de eksisterende.

Det vil lette den eksisterende trafik, reducere trængslen og styrke trafiksikkerheden, når overskuddet og overblikket bag rattet bliver genvundet i takt med en mere glidende trafik. Alle tre projekter vil gavne den lokale og regionale udvikling -og dermed gøre samfundet rigere og sammenhængskraften på tværs af regionen og i hele landet endnu stærkere.

Der vil med andre ord være gode gevinster at hente for den enkelte, for kommunerne, for regionen og for hele samfundet, hvis vi prioriterer at opgradere Rute 54 mellem Næstved og Rønnede til motorvej, udbygge Kalundborgmotorvejen med en tredje etape og ser på mulighederne for en sjællandsk ringforbindelse.

Det er de tre projekter, vi hører fra jer borgere og erhvervsfolk, er de tre vigtigste projekter for jer -og for Sjælland. Vi er enige. Vi håber derfor, at de øvrige partier i Folketinget også vil prioritere projekterne i de forhandlinger om fremtidens infrastruktur, som begynder nu med vores udspil.

Bedre vejforhold vil skabe bedre betingelser for handel, vækst og erhvervsliv. Det vil kunne tiltrække nye indbyggere og fastholde de eksisterende.

Det vil lette den eksisterende trafik, reducere trængslen og styrke trafiksikkerheden.