Gå til hovedindhold
Artikler

Ansættelse og introduktion

Her kan du læse om departementets ansættelsesproces og vores introduktionsforløb for nye medarbejdere.

05. dec. 2022
Tre ansatte i departementet har en samtale i en sofa

Foto: Claus Bjørn Larsen

Indhold

  Ansøgning

  Hvis du er interesseret i en af vores stillinger, sender du en ansøgning gennem vores elektroniske rekrutteringssystem.

  Opgave og samtale

  Når du skal til ansættelsessamtale i departementet, starter du, i de fleste tilfælde, med at løse en skriftlig, faglig case-opgave, der er målrettet kompetencekravene i stillingen.

  Umiddelbart herefter følger selve samtalen, hvor det typisk er chefen og en eller flere medarbejdere fra kontoret, der deltager. Til samtalen taler I bl.a. om din skriftlige opgavebesvarelse, din motivation for at søge stillingen og din uddannelse og erhvervserfaring. Ansættelsesudvalget fortæller om departementet som arbejdsplads, kontorets opgaver og sammensætning samt stillingens indhold.

  Sommetider holder vi to samtalerunder til en stilling.

  Din første tid i departementet

  Når du bliver ansat hos os, har vi stor fokus på, at du bliver taget rigtig godt imod. Fra første dag får du derfor tildelt en tutor fra dit kontor, som vil introducere dig til arbejdspladsen, vores IT-systemer, dine nærmeste samarbejdsparter, kontorets arbejdsgange m.v.

  Herudover holder vi, typisk hver anden måned introduktionsmøde for nye medarbejdere. Her får du mulighed for at møde andre nyansatte kolleger på tværs af kontorerne, og du får mere at vide om departementets personalepolitik, sociale arrangementer, møder en tillidsrepræsentant og meget mere.

  Hør vores HR-chef fortælle lidt om, hvordan det er at være ny medarbejder i ministeriet.