Gå til hovedindhold
Job og karriere

Per, chefkonsulent i Klima- og Analysekontoret

Per blev ansat i departementet i 1997 og er siden blevet én af vores mest erfarne chefkonsulenter.

26. sep. 2022

Indhold

    Et af de første projekter, som Per blev tilknyttet, var en fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland over Femern Bælt. Projektet endte mange år efter med at blive en 18 km lang tunnel, der skulle forbinde de to lande. De første spadestik er taget og arbejdet ventes færdigt i 2029.

    ”Det er motiverende at se, at nogle af de projekter, som vi arbejder med, ender med at blive omsat til virkelighed. Vi bruger vores faglighed og teoretiske indsigt til at undersøge og beskrive visionerne og gøre de politiske beslutningsoplæg klar. Det er udviklende, fordi du løbende skal omsætte fagligheden til noget, der skal virke, også i praksis."

    I sin karriere i departementet har Per erfaret, hvordan de forskellige transportministre og ressortændringer kan skifte det politiske fokus og derved den politiske bevågenhed. Som resultat af det, har Per fået varierende opgaveporteføljer, der også har bidraget til hans faglige udvikling.

    Per har i perioder arbejdet med kommissionsarbejder og projekter på tværs af ressortområder og har derigennem både været udstationeret i Skatteministeriet og Finansministeriet, ligesom han i en periode har arbejdet i selskabet Sund & Bælt, som ejes af Transportministeriet. Per er blevet udfordret gennem forskellige perspektiver og kontekster, hvilket også har medført, at han, i dag, er en af vores mest erfarne kollegaer inden for klima- og grønomstilling.

    Foruden det tværministerielle netværk samarbejder han ofte også med forskere på DTU og KU, for at sikre at vi får indarbejdet den nyeste forskning i vores opgaveløsninger. Det er et udviklende samarbejde, der holder Per til ilden og udfordrer hans vante tankegang.