Nyheder

Færgeselskaberne kan nu gøre klar til sommerpakken

Trafikstyrelsen har i dag sendt materialet om årets sommerpakkeinitiativ med gratis færgerejser til de deltagende færgeselskaber fra sidste års sommerpakke.

Udsigten bagerst på færgen

Restriktioner i den kollektive trafik lempes

Som led i den seneste aftale om genåbning er det besluttet, at kravet om mundbind fjernes for siddende passagerer og personale i den kollektive trafik. Der skal dog stadig bruges mundbind ved ud- og indstigning og for stående passagerer.

Passagerer på vej ind i S-tog

Regionale trafikselskaber får fuld kompensation for 2021

Regeringen, Danske Regioner og KL er enige om at videreføre kompensationsmodellen for de regionale trafikselskaber for 2020, så den også vil gælde i år.

Busser i Aalborg

Indførsel af forbud mod belarusiske fly

På baggrund af den seneste hændelse, hvor belarusiske myndigheder tvang et kommercielt fly til at lande i Belarus, indføres der nu et flyve- og landingsforbud mod belarusiske fly i dansk luftrum

Billige rejser og gratis færger i sommerferien

Der er indgået politisk aftale om en sommer- og erhvervspakke for 2021. Den betyder blandt andet, at det igen i år bliver muligt at rejse billigt med kollektiv transport og gratis med færger.

Udsigten bagerst på færgen

Anlægslov for Lynetteholm vedtaget

Et bredt flertal i Folketinget har i dag stemt for lov om anlæg af Lynetteholm, som bliver en ny halvø i Københavns havn. Arbejdet med øen begynder i år, og Lynetteholm vil i fremtiden blive en del af klimasikringen af hovedstaden.

Visualisering af den kommende Lynetteholm

Kommunal politisk forståelse om Lynetteholm

Transportministeriet, Københavns Kommune, 13 omegnskommuner og Frederiksberg Kommune indgår politisk forståelse om rammerne for udviklingen omkring Lynetteholm.

Jævn stigning i trafikken i takt med genåbning

Antallet af passagerer i den kollektive trafik og biler på vejene er steget jævnt siden årsskiftet, og den trinvise genåbning af samfundet giver ikke store udsving i trafiktallene.

Tog og biler på Storebæltsbroen

Postservicen er sikret frem til 2023

Regeringen og støttepartierne er enige om at søge aftalen med Post Danmark forlænget, således at virksomheden varetager den landsdækkende befordringspligt til og med 2022 med uændret serviceniveau.

Postkasse placeret under metroen

I Herning kører de grønt

Ambitiøs samarbejdsaftale om klimaet indgået mellem Herning Kommune og regeringen.

El-bus på Amager Fælled

Flere kan køre med den kollektive transport

I takt med genåbningen kommer der et større behov for kollektiv transport til eksempelvis uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. Derfor sker der med den kommende genåbning den 21. maj en målrettet lempelse af belægningsbegrænsningerne i den kollektive transport.

Mylder på perron

Forlængelse af forbud mod at lande med passagerer uden negativ COVID 19-test

Forbud mod at flyve til Danmark med passagerer uden en negativ COVID 19-test forlænges nu til og med den 10. juni 2021.

Smitteforebyggende tiltag i den kollektive transport forlænges

Kravet om brug af mundbind og andre smitteforebyggende tiltag i den kollektive transport forlænges frem til 10. juni 2021.

Bus, der holder ved busstoppested

475 millioner kroner til grøn transport

Om kort tid skal stort set alle Folketingets partier forhandle om, hvordan 475 millioner kroner skal bruges til at fremme den grønne transport i Danmark.

Foto af en bil, der holder ved en ladestander

Indstilling fra Epidemikommissionen vedrørende Hørsholm Kommune

På baggrund af smitteudviklingen i Hørsholm Kommune er der nu en ny indstilling fra Epidemikommissionen vedrørende kommunens køreskoler og køreundervisning.

Bus, biler og metro ved Flintholm Station

Vejsidesyn får farlige lastbiler af vejen – nu med blå blink

Transportministeren er i dag med Færdselsstyrelsen på vejsidesyn, hvor tunge køretøjer kontrolleres for sikkerhedskritiske- og miljømæssige fejl. Fra i dag har Færdselsstyrelsen fået nyt redskab til arbejdet, nemlig blå blink på styrelsens bil.

Foto fra vejsidesyn i selskab med Færdselsstyrelsen

Gratis færger og sommerpas i spil igen

Regeringen vil afsætte 205 millioner kroner til billige rejser i Danmark med for eksempel færger og tog efter forhandling med Folketingets partier.

Udsigten bagerst på færgen

Transportministeriet forbereder grønt udbud af færgeruterne Samsø-Kalundborg og Bøjden-Fynshav

Der vil være et fokus på den grønne omstilling i det udbudsmateriale til de to færgeruter, som skal udarbejdes i løbet af året. Transportminister Benny Engelbrecht håber, at de mulige grønne løsninger vil komme fra branchen selv.

Skumsprøjt efter færge i fart

Nu bliver det dyrere at standse ulovligt på handicapparkering

Folketinget har netop vedtaget et lovforslag, der forhøjer parkeringsafgiften ved standsning på handicapparkeringspladser, og lovforslaget giver samtidig mulighed for rabat på parkeringsafgifter til lastbiler og busser.

Handicapparkeringsplads

Kommunerne skal selv sætte fartgrænsen

Transportminister Benny Engelbrecht vil give kommunerne større mulighed for at sætte farten ned på lokale strækninger.

En ladcykel med barn i kommer kørende på en villavej med biler parkeret i vejsiden.