Nyheder

Smitteforebyggende tiltag i den kollektive transport forlænges

Kravet om brug af mundbind og andre smitteforebyggende tiltag i den kollektive transport forlænges frem til 10. juni 2021.

Bus, der holder ved busstoppested

475 millioner kroner til grøn transport

Om kort tid skal stort set alle Folketingets partier forhandle om, hvordan 475 millioner kroner skal bruges til at fremme den grønne transport i Danmark.

Foto af en bil, der holder ved en ladestander

Indstilling fra Epidemikommissionen vedrørende Hørsholm Kommune

På baggrund af smitteudviklingen i Hørsholm Kommune er der nu en ny indstilling fra Epidemikommissionen vedrørende kommunens køreskoler og køreundervisning.

Bus, biler og metro ved Flintholm Station

Vejsidesyn får farlige lastbiler af vejen – nu med blå blink

Transportministeren er i dag med Færdselsstyrelsen på vejsidesyn, hvor tunge køretøjer kontrolleres for sikkerhedskritiske- og miljømæssige fejl. Fra i dag har Færdselsstyrelsen fået nyt redskab til arbejdet, nemlig blå blink på styrelsens bil.

Foto fra vejsidesyn i selskab med Færdselsstyrelsen

Gratis færger og sommerpas i spil igen

Regeringen vil afsætte 205 millioner kroner til billige rejser i Danmark med for eksempel færger og tog efter forhandling med Folketingets partier.

Udsigten bagerst på færgen

Transportministeriet forbereder grønt udbud af færgeruterne Samsø-Kalundborg og Bøjden-Fynshav

Der vil være et fokus på den grønne omstilling i det udbudsmateriale til de to færgeruter, som skal udarbejdes i løbet af året. Transportminister Benny Engelbrecht håber, at de mulige grønne løsninger vil komme fra branchen selv.

Skumsprøjt efter færge i fart

Nu bliver det dyrere at standse ulovligt på handicapparkering

Folketinget har netop vedtaget et lovforslag, der forhøjer parkeringsafgiften ved standsning på handicapparkeringspladser, og lovforslaget giver samtidig mulighed for rabat på parkeringsafgifter til lastbiler og busser.

Handicapparkeringsplads

Kommunerne skal selv sætte fartgrænsen

Transportminister Benny Engelbrecht vil give kommunerne større mulighed for at sætte farten ned på lokale strækninger.

En ladcykel med barn i kommer kørende på en villavej med biler parkeret i vejsiden.

Vejpakken skal forebygge misbrug af regler

Transportministeren har besluttet, at reglerne for cabotagekørsel også skal gælde, når der udføres national godskørsel på vejdelen af kombineret transport. Samtidig vil ministeren lade varebilsvirksomheder være omfattet af et lavere kapitalkrav, når varebilsvirksomheder fra 2022 bliver omfattet af krav om fællesskabstilladelse.

Lastbil ved grænsen i Padborg

Stort fald i antallet af trafikdræbte i 2021

I første kvartal ses et markant fald i antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken, samtidig er antallet af biler på vejene også langt under normalen.

Motorvejstrafik

Forlængelse af forbud mod at lande med passagerer uden negativ COVID-19-test

Forbud mod at flyve til Danmark med passagerer uden en negativ coronatest forlænges nu til og med den 13. maj 2021.

Aftale om 200 millioner kroner til grønne færger i Danmark

En ny politisk aftale gør det muligt for danske færger at komme et skridt nærmere en CO2-neutral færgedrift. Aftalen indebærer en pulje på 200 millioner kroner, som er øremærket den grønne omstilling af den kommunale færgedrift herhjemme.

Udsigten fra el-færgen Ellen

Varebiler, der leverer små pakker, skal fremover have tilladelse

Regeringen foreslår, at godskørselsloven ændres, så det fremover kræver en tilladelse, hvis man transporterer gods under 11 kg pr. stykgods i varebiler.

Trængsel på Østerbrogade

Forlængelse af forbud mod at lande med passagerer uden negativ COVID-19-test

Forbud mod at flyve til Danmark med passagerer uden en negativ coronatest forlænges nu til og med den 30. april 2021.

Plads til flere i den kollektive transport

Med den gradvise genåbning af samfundet får vi større behov for at bevæge os rundt. Det gælder også i den kollektive transport.

Flintholm Station

Krav om mundbind forlænges

Kravet om brug af mundbind i den kollektive transport forlænges frem til den 13. maj 2021. Samtidig forlænges forbuddet mod indtagelse af alkohol i busser og belægningsbegrænsningen i fjernbusser.

Mylder på perron

Ny automatisk model for lokale nedlukninger

Som led i udmøntningen af Rammeaftale om plan for genåbning er der udarbejdet en ny model for lokale nedlukninger baseret på automatik.

Mylder på metrotrappe

Initiativer til sikring af vareforsyningen

Transportminister Benny Engelbrecht har taget initiativ til forlængelse af en række kørekort og beviser inden for vejtransportsektoren med henblik på at sikre forsyningen af varer.

Tæt trafik på Lillebæltsbroen

Alstom skal levere fremtidens tog

Det bliver franske Alstom, som skal levere de nye elektriske tog, der vil fuldende DSB’s arbejde med omstilling fra dieseltog til elektriske tog i Danmark frem mod 2030. Et bredt politisk flertal har netop tilsluttet sig DSB’s beslutning om valget af Alstom som leverandør.

De kommende nye tog

Regeringen afviser nordlige del af Ring 4 som motorvej

Regeringen har fremlagt en ny infrastrukturplan og vil investere 105,8 milliarder kroner i ny infrastruktur i Danmark. I udspillet indgår en udvidelse af Ring 4, men kun som motorvej på den sydlige del.

Motorvejstrafik