Nyheder

Statslig forsøgsordning: Fem kommuner i hovedstadsområdet får betinget tilsagn om stationsnærhed ved fremtidige stoppesteder langs grønne hurtigbuslinjer

Hvidovre, Rødovre, Ballerup, Høje-Taastrup og Gladsaxe kommuner har fået betinget tilsagn i en statslig forsøgsordning, som giver mulighed for at opføre større byggeri langs grønne hurtigbuslinjer (BRT-linjer) i hovedstadsområdet.

Luftfoto udover forstadsagtig bebyggelse

EU-Kommissionen indleder sin varslede undersøgelse af støtte til Post Danmark

Transportministeren ser frem til afklaring om statsstøtte, så politisk aftale om posten kan komme nærmere.

To postbiler passerer hianden på bro.

Landets togstationer skal være for alle

Parterne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om principperne bag puljen til forbedret tilgængelighed på stationer i hele landet og har samtidig besluttet at sætte gang i arbejdet med at forbedre tilgængeligheden på Brønderslev Station.

Foto fra Rungsted Station med tog på perronen og biler parkeret i forgrunden.

Cyklens år skydes i gang med 400 mio. kr. til ny cykelinfrastruktur

200 millioner kroner fra Infrastrukturplan 2035 som medfinansiering til cykelinfrastruktur i landets kommuner. Andre 200 millioner kroner afsættes til cykelstier langs statsvejnettet af parterne bag aftalen, som også er enige om, at der i 2022 skal være større fokus på cyklen som attraktivt transportmiddel.

Cyklist på cykelsti i Nykøbing F

71 kontroller mod social dumping i første halvår af 2021

Statens Kontrolenhed for Arbejdsklausuler har i første halvår gennemført 71 kontrolbesøg, hvor løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser blev gået efter i sømmene.

Foto fra byggeriet af Mærsk-bygningen

Transportministeren inviterer til konference om fremtidens transportformer

Den selvkørende teknologi er i rivende udvikling og kan blive en del af vores transport inden for få år. Derfor inviterer transportminister Benny Engelbrecht til kick-off konference om reguleringen af selvkørende motorkøretøjer.

Mindre hvid personbil

Færdselsstyrelsen klar med køreprøver

Fra i dag er det Færdselsstyrelsen, der er afvikler køreprøverne. Prøverne vil planmæssigt blive afviklet fra 57 byer over hele landet.

Foto af trafik i en rundkørsel på Vesterbro

Over 500 køretøjer er beslaglagt efter et halvt år med stramninger mod vanvidskørsel

Siden nye regler mod vanvidskørsel trådte i kraft for et halvt år siden, har politiet beslaglagt 510 køretøjer, mens der er rejst 623 sigtelser fordelt på 586 sager vedrørende vanvidskørsel.

Motorvej i Jylland set gennem bilens forrude

Larmende motorcykler skal stoppes

Nyt lovforslag vil give Færdselsstyrelsen bedre muligheder for at stoppe motorcykler, der larmer mere end det tilladte.

Motorcykel i fart ved søerne i København

Aftale om nye cykelstier i alle dele af landet

27 nye cykelstier fordelt over hele landet er med ny aftale klar til at blive sat i gang

Cyklist på cykelsti i Nykøbing F

Den kollektive trafik savner hver 10. passager

Alle restriktioner er ophævet, hverdagen er i det store hele tilbage til det normale, og passagererne vender langsomt tilbage til den kollektive transport.

Flintholm Station

Forundersøgelse af Kattegatforbindelsen skal bygge på nyeste tal

Der er behov for at genberegne blandt andet trafikprognosen på baggrund af aftalen om Infrastrukturplan 2035. Dermed forsinkes forundersøgelsen af en fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland.

Motorvejstrafik

Historisk mange ladestandere blev sat op i august

Udbredelsen af el- og hybridbiler er afhængig af gode muligheder for at lade op. Derfor er der igangsat flere politiske initiativer, der skal accelerere opsætningen af ladestandere, og i august steg antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter til cirka 4.200.

Foto af et par biler ved lynladestander ved Knudshoved på Fyn

Nu bliver det lettere for de danske færger at bidrage til den grønne omstilling

Som led i den grønne omstilling af færgetrafikken herhjemme har et flertal i Folketinget besluttet at forhøje og forenkle tilskuddet til grønne færger.

Udsigten fra el-færgen Ellen

Cykelbonus til medarbejdere vinder årets cykelinitiativpris

Årets Cykelinitiativpris 2021 er i dag overrakt til Holger Ross Lauritsen, administrerende direktør i VM Tarm A/S, fordi han har sat gang i et initiativ, der har fået flere medarbejdere på cyklen.

Årets vinder af Årets Cykelinitiativpris 2021

CEF-ansøgningsrunde 2021: Europa-Kommissionen afsætter 7 mia. EUR til støtte af infrastrukturprojekter på tværs af EU

Den 19. januar 2022 kl. 17.00 er der frist for en ny ansøgningsrunde for Connecting Europe Facility (CEF) Transport. Ansøgningsrunden angår infrastrukturprojekter, hvis formål det er at etablere, opgradere og forbedre den europæiske transportinfrastruktur.

Lastbil ved grænsen i Padborg

Alle kommuner opfordres til at tilslutte sig aftale om grøn kollektiv trafik

På et år har transportminister Benny Engelbrecht indgået klimasamarbejdsaftaler med en betydelig andel af landets kommuner og alle fem regioner, som sikrer en grøn omstilling af 2/3 af den samlede kollektive bustrafik – nu opfordrer ministeren resten af kommunerne til at tilslutte sig.

El-bus på Amager Fælled

Pilotprojekt med ID-kort styrker indsats mod social dumping

Pilotprojektet med ID-kort tages i brug på fire udvalgte offentlige byggeprojekter. ID-kortordningen skal være med til at effektivisere og skærpe overholdelsen af arbejdsklausuler og dermed være en del af kampen mod social dumping.

Foto fra byggeriet af Mærsk-bygningen

Kommissionen offentliggør vigtig afgørelse vedrørende PostNord

EU-Kommissionen har nu endegyldigt fastslået, at en intern kapitaloverførsel på 3.5 milliarder svenske kroner fra PostNord til Post Danmark er sket på markedsvilkår og derfor ikke udgør statsstøtte. Samtidig er det afgjort, at kapitaltilførsler fra den danske og svenske stat til PostNord på i alt 667 millioner svenske kroner ikke kan godkendes som overførsler, der er sket på markedsvilkår.

To postbiler passerer hianden på bro.

Slut med coronarestriktioner i den kollektive transport

Mandag forsvinder kravet om pladsbillet på de lange togture, og dermed er det helt slut med coronarestriktioner i den kollektive transport.

Mylder på perron