Gå til hovedindhold

Nyheder

2413 resultater

Ladestandermarkedet slog rekord i marts

19. maj 2022

Nyhed

Over 600 nye offentligt tilgængelige ladepunkter blev sat op i marts 2022. Det er rekordmange, og der er nu mere end 6.000 offentlige steder at oplade el- og plug-in hybrid biler i Danmark.

CEF ansøgningsrunde for civile-militære infrastrukturprojekter under den militære mobilitetspulje

19. maj 2022

Nyhed

Den 29. september 2022 kl. 17.00 er der frist for en ny ansøgningsrunde under Connecting Europe Facility (CEF) Transport. Ansøgningsrunden vedrører infrastrukturprojekter, der har til formål at understøtte både den civile og militære transportinfrastruktur.

75.000 kan rejse billigt med kollektiv transport i sommerferien

18. maj 2022

Nyhed

Sommerrejsepas til offentlig kollektiv trafik sættes til salg den 1. juni og giver passagererne mulighed for at rejse frit i hele landet i otte sammenhængende dage i sommerferien. Sommerrejsepasset videreføres som en del af Infrastrukturplan 2035.

Kort over Danmark med skitsering af projekter fra infrastrukturplanen

Danmark får topplacering på årets Rainbow Map

12. maj 2022

Nyhed

Danmark indtager en 2. plads på det europæiske Rainbow Map index for LGBT+ rettigheder. Den historisk flotte placering skyldes store fremskridt med at styrke rettigheder for LGBT+ personer.

Regnbueflaget er hejst på Børsen sammen med Dannebrog.

Grønland overtager tidens bestemmelse

11. maj 2022

Nyhed

Transportminister Trine Bramsen har i dag overdraget Tidens bestemmelse til det Grønlandske Selvstyre.

LGBT+ personer er mere udsat for partnervold og har særlige udfordringer

03. maj 2022

Nyhed

Ny undersøgelse viser, at lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner (LGBT+ personer) kan opleve særlige udfordringer, når de vil forlade et voldeligt parforhold og er usikre på, om de kan få den rette hjælp i etablerede tilbud. Det skal ses i lyset af, at de er i større risiko for at opleve vold fra en partner.

Udsnit af forsiden på publikationen

Status for forhøjelse af byskilte

22. apr 2022

Nyhed

I 2012 blev det ved en bekendtgørelse besluttet, at alle byskilte per 1. august 2022 skal være hævet til 1,5 meter over jorden. I februar blev overgangsperioden forlænget med yderligere fem år, og byer med byporte kan beholde portene, hvis der også opsættes byskilte i den rette højde.

Byskilt fra Lem

Forsøg med dobbelttrailere mellem Aarhus og Høje-Taastrup

22. apr 2022

Infrastrukturplan 2035

Et bredt flertal i Folketinget er enig om at gå videre med en forsøgsordning med dobbelttrailere på det danske vejnet. Forsøget vil finde sted på strækningen mellem Aarhus Havn og Høje-Taastrup.

Kort over Danmark med skitsering af projekter fra infrastrukturplanen

Ukrainere vil gerne cykle i Danmark

21. apr 2022

Nyhed

Ordningen ”Giv en cykel” er populær. Over 750 cykler er doneret til ukrainske flygtninge, og efterspørgslen er endnu større. Der er cirka 1700 ukrainere, der har meldt sig til ordningen, der endnu ikke kan få en cykel.

Pulje på 250 millioner kroner skal styrke den grønne kollektive trafik

19. apr 2022

Nyhed

I Infrastrukturplan 2035 er der afsat 250 millioner kroner til flere grønne busser og accelerering af omstillingen til grøn flextrafik.

Kort over Danmark med skitsering af projekter fra infrastrukturplanen