Gå til hovedindhold

Amerikanere kan se frem til nem ombytning af kørekort

Transport- og bygningsministeren har fundet en løsning, så blandt andet amerikanere nemt kan ombytte deres kørekort til et dansk.

Indhold

  Gennem flere år har blandt andet amerikanske borgere, der bosætter sig i Danmark, oplevet et problem: Ombytningen af deres kørekort til et dansk har været besværlig og indtil videre krævet en kontrollerende køreprøve. 

  USA og en række andre lande – eksempelvis Canada og Australien – tilhører de såkaldte gruppe 2-lande, som kort fortalt er lande, hvor køreuddannelsen ikke helt kan sidestilles med den danske, men hvor det generelle færdselssikkerhedsniveau vurderes at være lig det danske. Det har været tilsigtet, at borgere fra disse lande skal have adgang til ombytning af deres kørekort til et dansk uden køreprøve, hvis de har tilstrækkelig køreerfaring og ikke har haft kørekortet frakendt inden for de seneste år.

  Arbejdet med at få denne ordning etableret fuldt ud har været udfordret af en række praktiske forhold omkring dokumentationen for, at kørekortet ikke har været frakendt, som har været svære at løse. Det har tidligere ikke været muligt at komme i mål med arbejdet, som har strakt sig over de seneste to år.

  Det er nu lykkedes transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt at præsentere den amerikanske ambassade for en løsning på de praktiske udfordringer, så amerikanere fremover uden administrativt besvær kan få ombyttet deres kørekort til almindelig bil til et dansk. 

  ”Det er vigtigt, at vi nu har fundet en løsning, så amerikanerne ikke skal igennem en bureaukratisk labyrint, når de vil have ombyttet deres kørekort. De amerikanske færdselsforhold er meget lig de danske, så derfor er det naturligt, at det nu også bliver nemmere at ombytte kørekort” siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. 

  Også den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, glæder sig over, at der nu er fundet en løsning, som mange amerikanske borgere vil få glæde af;

  ”Vi på den amerikanske ambassade er vældig glade for, at amerikanske statsborgere, der har valgt at slå sig ned i Danmark, nu får mulighed for at ombytte deres amerikanske kørekort til et tilsvarende dansk kørekort. Amerika og Danmark har en stærk tradition for at samarbejde på en lang række områder, og disse nye regler vil gøre Danmark til et endnu mere attraktivt land for personer og firmaer, der ønsker at bo og arbejde her. Jeg vil gerne personligt takke Ministeren, Hans Christian Schmidt, og hans team i Transport- og Bygningsministeriet for godt samarbejde og for deres gæstfrihed overfor amerikanske statsborgere”

  Arbejdet med ændringen af bekendtgørelsen er sat i gang. Den nye ordning forventes at kunne træde hurtigst muligt i kraft i det nye år.