Gå til hovedindhold
Nyhed

Minister vil have danskerne til at tage ansvar i trafikken

Transportministeren har taget initiativ til at nedsætte en ekspertgruppe, som skal se på, hvordan vi kan blive bedre til at tage ansvar for hinanden i den kollektive trafik.

19. jan. 2015

Indhold

    Hvordan reagerer man, når man bliver vidne til et fysisk eller psykisk overfald i den kollektive trafik? Og hvordan kan vi overordnet set blive bedre til at passe på hinanden, når vi sammen rejser med bus, tog og metro? Det er nogle af de spørgsmål, som en ny ekspertgruppe skal være med til at finde svar på. 

    Ekspertgruppen er nedsat af transportminister Magnus Heunicke (S), der vil sætte fokus på, hvordan vi kan blive bedre til at tage ansvar for hinanden. Flere gange i løbet af de senere år har der været episoder, hvor enten personale eller passagerer er blevet verbalt eller fysisk overfaldet. 

    - Vi har et ansvar over for hinanden. Vi må og skal blive bedre til at passe på hinanden i den kollektive trafik. Vi investerer lige nu milliarder i at skabe nogle nye og skelsættende fysiske rammer, men vi må heller ikke glemme det psykiske miljø, siger Magnus Heunicke.

    Ekspertgruppen kommer til at bestå af en bred gruppe eksperter, som har praktisk og teoretisk erfaring inden for arbejdsmiljø, trafik og konfliktløsning. Gruppen skal i starten af det nye år ud i landet for at møde danskerne og samle idéer og diskutere, hvordan vi kan hjælpes ad med at tage ansvar. 

    - Vi står over for en udfordring, som vi skal have løst i fællesskab. Vi skal skabe verdens bedste kollektive trafik, og for at indfri de ambitioner er det helt afgørende, at de rejsende føler, at det er behageligt og trygt at rejse rundt i landet. Ved at vi sammen taler om at håndtere de ubehagelige situationer, kan danskerne få nogle redskaber til at hjælpe hinanden i det daglige, siger Magnus Heunicke.