Gå til hovedindhold

Stigende vejtrafik har ikke ført flere ulykker med sig

Til trods for, at Vejdirektoratets målinger tyder på, at vejtrafikken vil stige med knap tre procent i 2015, så holder antallet af personer, der er kommet til skade på vejene, sig på et uforandret lavt niveau. Det viser de foreløbige beregninger fra Vejdirektoratets ulykkesstatistik.

Indhold

  Sidste år var et godt år for trafiksikkerheden herhjemme, eftersom vi oplevede det laveste antal dræbte og tilskadekomne på vejene siden 1930. I år ser ud til at blive en gentagelse. 

  Hvis de foreløbige tal holder stik, vil antallet af tilskadekomne og dræbte i 2015 ende på omkring 3400, hvilket vil være nogenlunde det samme som sidste år.

  Det glæder transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

  - Jeg er rigtig glad for, at vi fastholder det lave antal af tilskadekomne i trafikken fra sidste år til trods for, at vi faktisk ser mere og mere trafik på vejene. Vi skal naturligvis gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre trafikulykker, men heldigvis viser statistikken, at de danske veje er nogle af de sikreste at færdes på i hele Europa, siger han.

  Hvis man dykker ned i tallene, kan man se, at antallet af højresvingsulykker med dræbte og tilskadekomne i 2015 er mere end halveret i forhold til de seneste år – nærmere betegnet fra 11 til 5 ulykker. Heraf har der indtil nu kun været én dødsulykke med en højresvingende lastbil mod en ligeudkørende cykel. 

  Blandt de andre elementer i den positive udvikling på trafiksikkerhedsområdet er bilernes udvikling. Det påpeger Jesper Hemmingsen, trafiksikkerhedsmedarbejder i Vejdirektoratet.

  - Vi har efterhånden en bilpark med stadigt bedre sikkerhedsudstyr, hvor selv de mindste modeller har et højt sikkerhedsniveau, og det er utvivlsomt også med til at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne, siger han.


  De præcise ulykkestal for 2015 kendes i sagens natur ikke endnu, men foreløbig tyder statistikken på, at vi ender med omkring 175 dræbte i trafikken, hvilket vil være en positiv udvikling i forhold til 2014, hvor 182 personer mistede livet på vejene.

  Kontakt:
  Pressechef Mette Gerlach, Transport- og Bygningsministeriet, tlf.: 2672 1239, email: meg@trm.dk
  Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Vejdirektoratet, tlf.: 2129 0733, email: man@vd.dk