Gå til hovedindhold

Disciplinær undersøgelse af administrerende direktør for Banedanmark Jesper Hansen

Transport- og Bygningsministeriets departement har besluttet at indlede en disciplinær undersøgelse af administrerende direktør for Banedanmark Jesper Hansens rolle i nedlæggelsen af forbud mod at anvende Ravn Bane ApS i Banedanmark.

Indhold

    Kammeradvokaten vil være udspørger i undersøgelsen, som gennemføres efter tjenestemandslovens principper. Kammeradvokaten har ved undersøgelsen af Jesper Hansen mulighed for at inddrage andre relevante ansatte i Banedanmark.

    Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt udtaler:

    - Jeg kan bekræfte, at mit departement har modtaget nye oplysninger i sagen, og at det er besluttet at indlede en disciplinær undersøgelse af Jesper Hansens rolle i nedlæggelsen af forbud mod at bruge Ravn Bane ApS i Banedanmark.

    - Jeg har ikke yderligere kommentarer til sagen. Det gælder også det forhold, at Jesper Ravn har politianmeldt Jesper Hansen.

    - Det er korrekt, at Jesper Ravn har takket nej til det fremsatte tilbud. Det betyder, at retssagen fortsætter ved domstolene. Men Kammeradvokaten vurderer de nye oplysninger, herunder om de har betydning for erstatningsspørgsmålet.