Gå til hovedindhold

Nye regler for hashkørsel

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt er sammen med et flertal i Transport- og Bygningsudvalget blevet enige om at ændre reglerne for hashkørsel.

Indhold

  Den nuværende nultolerance over for hashkørsel er for streng og hænger ikke sammen med de regler, der er for promillekørsel på alkoholområdet. Det mener et enigt Transport- og Bygningsudvalg. Derfor laves reglerne nu om.

  - Jeg er glad for, at et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at lave reglerne om, for de nuværende strafniveauer er alt for voldsomme. Det hænger ikke sammen, når man i dag selv ved en minimal overtrædelse af nulgrænsen mister kørekortet ubetinget i tre år, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. 

  I dag er reglerne sådan, at uanset hvor meget bagatelgrænsen er overskredet, straffes en førstegangskørsel med hash i blodet over bagatelgrænsen med en bøde svarende til en månedsløn og ubetinget frakendelse af førerretten i 3 år. 

  Fremadrettet skal sanktionssystemet for hashkørsel bygges op efter en trappestigemodel, hvor straffen for kørsel med hash i blodet stiger i takt med det målte indhold af THC i blodet.

  Lovændringen skal udarbejdes med følgende som udgangspunkt: 

  Grafik over promillegrænser

  Det nye sanktionssystem forventes at kunne træde i kraft ultimo 2016 og skal evalueres senest efter 2 år. 

  For yderligere information:
  Pressemedarbejder Line Leonhard, e-mail: lll@trm.dk, tlf.: 7226 7034