Gå til hovedindhold
Nyhed

Regeringen afsætter 100 mio. kr. til bedre internet i tog

Hans Christian Schmidt: Vi vil forbedre mobil- og internetdækningen i togene, så man får en langt mere stabil forbindelse på togrejsen.

15. sep. 2016

Indhold

  Regeringen afsætter i sit finanslovforslag 100 millioner kroner til at forbedre mobil- og internetdækningen i toget til glæde for de tusindvis af danskere, der dagligt rejser i tog. Pengene går til at udbygge Banedanmarks mastenetværk på op til 75 steder langs det statslige jernbanenet.

  - Jeg er rigtig glad for, at vi nu får sat gang i arbejdet med at forbedre mobil- og internetdækningen i vores tog, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

  - Jeg ved, at mange mennesker – især pendlere – bruger tiden i toget til at arbejde, og en mere stabil internetforbindelse være en stor hjælp for de mange, der bruger toget som arbejdsplads. Den vil også komme til de passagerer til glæde, der bruger togtransporttiden til at læse nyheder på nettet eller tale i deres mobiltelefon.

  Arbejdet med at forbedre internetdækningen i togene bunder i en samlet løsning, som DSB, Arriva, Banedanmark, Telia, TDC Group og teleselskabet 3 står bag. Parterne har forhandlet den tekniske løsning på plads i et fælles forum.

  Helt konkret vil DSB og teleselskaberne samarbejde om at installere signalforstærkere i togene, så signalerne bedre kan trænge ind i togene. Togenes konstruktion bremser nemlig modtagelse af signaler, også hvor der er god dækning udenfor toget. 

  Derudover skal der ske en udbygning af Banedanmarks mastenetværk på op til 75 steder langs det statslige jernbanenet. Teleselskaberne (TDC Group, Telenor, Telia og 3) vil sikre signaldækning med nye antenner i disse master. 

  Endelig vil DSB stå for etablering af en multioperatør WiFi-løsning i DSB’s tog med forbindelse til teleselskabernes mobilnetværk. 

  I løbet af de kommende år vil passagererne kunne opleve forbedringer i takt med, at teleselskaberne sætter nye antenner op i Banedanmarks udvidede mastenetværk. Sideløbende vil der blive installeret signalforstærkere og WiFi i DSB’s tog. 

  Når det omfattende arbejde med at implementere den samlede løsning er gennemført, vil den oplevede signaldækning være mærkbart bedre end i dag. Der vil være en langt mere stabil forbindelse med færre udfald, når passagererne taler i telefon eller arbejder online. 

  Det er forventningen, at alle opgraderingerne vil kunne være fuldt implementeret med udgangen af 2019.

  Ilustration af opgraderingerne:
  Hold musen over de blå ikoner for yderligere information.

  Yderligere oplysninger:
  Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 2129 0733, mail: mon@trm.dk